
Cícerovo-cviklová nátierka
Cícer je vynikajúca, zdravá a variabilná strukovinka, tak sa ju snažím zakomponovať, kde sa...

Cestoviny s červeným pestom a bielou fazuľou
Ahojte, v mojom prípade pesto je vegánske, vo vašom kľudne pridajte vegetariánsku verziu, buď červené alebo aj zelené....

Cubana
Vynikajúce rizoto s červenou fazuľou, paprikou, baby kukuričkami a paradajkami :)

Hlivy na smotane
Tento recept som si iba tak vymyslela, lebo podobne robím v lete aj kuriatka, alebo...

Kuracie prsia v omáčke z pesta
Pesto si pripravime podla tohoto receptu: Koriandrové pesto

Pikantná rybacia zmes
Jedinečná kombinácia rybacieho mäsa a byliniek s čili je zárukou úspechu nie len pre milovníkov pikantných jedál....

Ostrá gulášová polievka
Mäso nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cibuľu pokrájame na kolieska, cesnak pretlačíme. Ošúpeme zemiaky, ...

Ryba s cesnakovou omáčkou
Každý kus filé prekrojíme pozdĺžne napoly a poutierame dosucha papierovými utierkami. Do malej misky preosejeme...

Kapustnica starej mamy
Prebratú šošovicu namočíme asi na 2 hodiny do vody. Kapustu dáme variť do vody aby voda...

Zemiakový závin s hubami a zeleninou
Rád hubárim a potom svoj "úlovok" aj používam na prípravu jedál. Neviem, odkiaľ pochádza tento recept,...

Gnocchi s kuracími pečienkami
Pravé talianske gnocchi s výraznými chuťami paradajok, cesnaku a kuracích pečienok.

Zemiaková polievka s paletou vôní
Vďaka mojim štedrým hríbovým „3om kráľom“, prof. Krúpovi, Ďurkovi Davalovi a TibÝkovi Nagyovi, ...

Cviklová polievka
Všetko umyjeme potom pokrajáme dame variť do vody spolu s octom, octu sa...

Rýchla fazuľová
Tento recept patrí k mojim obľúbeným, pretože najradšej varím recepty, ktorých varenie trvá minimum času....

Mangold s mätou na paradajkovom pyré
Jednoduše a přitom nápaditě připravený mangold, kterému na Krétě říkají špenát. Skvělá kombinace chutí...

Jahňacie rizoto
V nedeľu som piekla jahňacie stehno po židovsky. Zostalo mi pečené mäsko a dubákovo-hrášková zmes, ...

Veľkonočná juška
Na Veľkú noc asi každý z nás obvára údené mäsko a klobásky v hrnci. A samozrejme...

Francúzsky kačací rilette
Kačacie mäso pokrájame na kúsky veľké ako malé vajce, v hrnci ho zalejeme hruškovicou alebo vodou....

Cestoviny s jarnou cibuľkou a bryndzou
Opäť som trošku improvizovala v kuchyni a nakoľko som mala čerstvú bryndzu tak som sa rozhodla pre...

Prekladané zemiaky s čabajkou
Dávno som túto chutnú klasiku nevarila. Niektorí ju nazývajú aj Francúzske zemiaky, len samotní Francúzi...

Salted Caramel
Salted Caramel teda v preklade solený karamel je veľmi známa americká omáčka Našla som ju na YouTube...

Tofu Tikka Masala (vegánske)
Tiež milujete Tikka Masalu? Poďte ju vyskúšať vo vegánskej verzii, ktorú si pripravíme s tofu....

Brokolicová polievka so zeleninou, sušenými hríbami a krúpami
Brokolica je teraz v akciovej cene, tak som z nej uvarila chutnú polievku, ktorá je...

Steak v neapolskej omáčke s domácimi rezancami
Počasie nám veľmi nepraje, nesneží, ľad sa topí, takže zimné aktivity zatiaľ nehrozia...

Sójovo-škvarková pomazánka
Hľadala som na Vareche. sk niečo zo sóje, ale nie je tu veľa receptov s touto...

Pórovo-zemiaková polievka
Na zahriatie aj zasýtenie je polievka dokonalým liekom. Naša jednoduchá krémová polievka z póru a zemiakov vám určite bude chutiť....

Pemikát - rodný sestrobrat demikátu
Demikát, teda bryndzová polievka, ktorou sa kŕmili všetci hlúpi Janovia a iní mocní bohatieri v...

Pyré z mungo fazuliek
Mungo fazuľky prepláchneme v studenej vode, uvaríme v slanej vode cca 40 min. Na oleji si...