Foto: svetlana9
Keď sú polievky hustejšie nahradia aj hlavné jedlo. Ak obsahujú zeleninu a strukoviny, sú aj zdravé. Jednoduchá a rýchla príprava, čo k tomu dodať.
8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
4 stredne veľké čerstvá |
|
4 stredne veľké |
|
1 menšia |
|
3 strúčiky |
|
1 konzerva |
|
|
|
1 KL |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
2,5 litra |
|
3 PL |
|
medzi prsty |
|
Postup
-
1
Očistíme a pokrájame mrkvu, zemiaky, cibuľu, cesnakové strúčiky.
-
2
Osolíme, pridáme vegetu, mletú rascu, vodu a dáme variť.
-
3
Asi po 30 minútach pridáme aj fazuľu z konzervy.
-
4
Necháme cca 10 minút povariť. Pridáme 3 PL ocot a necháme zovrieť. Potom vlejeme smotanu na varenie. Keď polievka znovu zovrie dochutíme kôprom.
-
5
Hotovo. Môžeme podávať. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu