Špecle s domácim pestom z medvedieho cesnaku
Katarína Medveďová–Ovečková
foodstyling a tvorba receptov, autorka projektu Cookučka, 29. marca 2022
foodstyling a tvorba receptov, autorka projektu Cookučka, 29. marca 2022

Foto: Katarína Medveďová–Ovečková
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
500 g hotové chladené |
|
4 PL |
|
štipka |
|
Pesto: | |
1 veľká hrsť (alebo čerstvej bazalky či iných byliniek) |
|
100 ml |
|
1/2 ČL |
|
2 PL strúhané (alebo parmezán) |
|
2 Pl mleté |
|
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme vo väčšom množstve osolenej vody podľa návodu a zlejeme. Pokvapkáme ich olivovým olejom.
- 2
Polovicu nasekaného medvedieho cesnaku (alebo iných byliniek), mleté orechy, strúhaný syr a olivový olej dáme do mixéra, prípadne použijeme tyčový mixér. Zmes pomixujeme a potom pridáme zvyšok medvedieho cesnaku. Bude sa nám to ľahšie mixovať.
- 3
K uvareným špecliam primiešame pesto podľa chuti. Pesto z medvedieho cesnaku je výrazné – ak chceme, môžeme ho zjemniť lyžicou bieleho jogurtu.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu