Špecle s domácim pestom z medvedieho cesnaku

Katarína Medveďová–Ovečková
foodstyling a tvorba receptov, autorka projektu Cookučka, 29. marca 2022
Špecle s domácim pestom z medvedieho cesnaku
Foto: Katarína Medveďová–Ovečková
30 minút
príprava

Suroviny

500 g hotové chladené
4 PL
štipka
Pesto:
1 veľká hrsť (alebo čerstvej bazalky či iných byliniek)
100 ml
1/2 ČL
2 PL strúhané (alebo parmezán)
2 Pl mleté




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme vo väčšom množstve osolenej vody podľa návodu a zlejeme. Pokvapkáme ich olivovým olejom.

  2. 2

    Polovicu nasekaného medvedieho cesnaku (alebo iných byliniek), mleté orechy, strúhaný syr a olivový olej dáme do mixéra, prípadne použijeme tyčový mixér. Zmes pomixujeme a potom pridáme zvyšok medvedieho cesnaku. Bude sa nám to ľahšie mixovať.

  3. 3

    K uvareným špecliam primiešame pesto podľa chuti. Pesto z medvedieho cesnaku je výrazné – ak chceme, môžeme ho zjemniť lyžicou bieleho jogurtu.

Diskusia k receptu