Foto: 04dimension
Príprava tejto prílohy je rýchla a jednoduchá.Dochrumkava opečená cibuľka dodá zemiakom skvelú chuť.Ja tieto zemiaky používam ako prílohu k bravčovým rezňom na hríboch,ale moja Zobraziť celý popisPríprava tejto prílohy je rýchla a jednoduchá.Dochrumkava opečená cibuľka dodá zemiakom skvelú chuť.Ja tieto zemiaky používam ako prílohu k bravčovým rezňom na hríboch,ale moja dcéra keďže je vegetariánka,ich papká bez mäsa,len tak poliate kyslou smotanou.
na 185 °C
Postup
-
1
Deň vopred si uvaríme zemiaky v šupke do polomäkka.
- 2
Zemiaky ošúpeme a pokrájame na hranolčeky. Cibuľku pokrájame na kocky,osmažíme na oleji do chrumkava a pridáme k zemiakom. Petržlenovú vňať posekáme nadrobno,taktiež pridáme k zemiakom,osolíme podľa chuti a riadne premiešame.
- 3
Zapekaciu jánsku misu si vymastíme,rozložíme pol dávky zemiakov,posypeme polovicou nahrubo postrúhaného syra. Potom rozložíme zvyšnú vrstvu zemiakov a znova posypeme zvyšným syrom. Zakryjeme misu a dáme piecť do predhriatej rúry na 185 stupňov. Pečieme cca 40 minút. Potom misu odkryjeme a dopekáme ešte asi tak 15-20 minút,kým sa syr neopečie (podľa vlastnej chuti).Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
denyany máš pravdu...aj ja ich vlastne robím na dva spôsoby...Dcére ako hlavný chod a pre ostatných členov rodiny ako prílohu k mäsu na rôzny spôsob ;-)
afataga sú výýýborné,s tou cibuľkou je to taká pravá domáca chuť pečených zemiakov ;-)