Zapečené zemiaky so syrom ako príloha

04dimension - fotka04dimension, 9. februára 2014

Príprava tejto prílohy je rýchla a jednoduchá.Dochrumkava opečená cibuľka dodá zemiakom skvelú chuť.Ja tieto zemiaky používam ako prílohu k bravčovým rezňom na hríboch,ale moja Zobraziť celý popisPríprava tejto prílohy je rýchla a jednoduchá.Dochrumkava opečená cibuľka dodá zemiakom skvelú chuť.Ja tieto zemiaky používam ako prílohu k bravčovým rezňom na hríboch,ale moja dcéra keďže je vegetariánka,ich papká bez mäsa,len tak poliate kyslou smotanou.

55 minút
na 185 °C

Suroviny

4 ks
200 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Deň vopred si uvaríme zemiaky v šupke do polomäkka.

  2. 2

    Zemiaky ošúpeme a pokrájame na hranolčeky. Cibuľku pokrájame na kocky,osmažíme na oleji do chrumkava a pridáme k zemiakom. Petržlenovú vňať posekáme nadrobno,taktiež pridáme k zemiakom,osolíme podľa chuti a riadne premiešame.

  3. 3

    Zapekaciu jánsku misu si vymastíme,rozložíme pol dávky zemiakov,posypeme polovicou nahrubo postrúhaného syra. Potom rozložíme zvyšnú vrstvu zemiakov a znova posypeme zvyšným syrom. Zakryjeme misu a dáme piecť do predhriatej rúry na 185 stupňov. Pečieme cca 40 minút. Potom misu odkryjeme a dopekáme ešte asi tak 15-20 minút,kým sa syr neopečie (podľa vlastnej chuti).Dobrú chuť.

    Zapečené zemiaky so syrom ako príloha - obrázok 3

Diskusia k receptu

silvia68
zaujímavý spôsob ako spotrebovať drobné zemiaky. Už sa nám minuli veľké a tie malé sa nikomu nechce škrabať. Výborne, vyskúšam.
denyany
Vynikajúca príloha, ale viem si ju predstaviť aj ako hlavné jedlo s nejakým šalátom. Vďaka za nápad.:-)
04dimension
Presne ako hovoríš silvia68 na využitie malých zemiakov je tento recept ako stvorený :-)
denyany máš pravdu...aj ja ich vlastne robím na dva spôsoby...Dcére ako hlavný chod a pre ostatných členov rodiny ako prílohu k mäsu na rôzny spôsob ;-)
afataga sú výýýborné,s tou cibuľkou je to taká pravá domáca chuť pečených zemiakov ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia