Foto: podravka
Komerčný recept
Pšeno je prirodzene bezlepkové a veľmi ľahko stráviteľné. Svojou nutričnou hodnotou
sa vyrovná ovseným
vločkám. Odporúča sa pri málokrvnosti, rekonvalescencii a na Zobraziť celý popisKomerčný recept
Pšeno je prirodzene bezlepkové a veľmi ľahko stráviteľné. Svojou nutričnou hodnotou
sa vyrovná ovseným
vločkám. Odporúča sa pri málokrvnosti, rekonvalescencii a na detoxikáciu organizmu. Je
chutné ako samostatná
príloha, nákyp či kaša, no môže sa použiť ako závarka do polievky.
porcie
príprava
Postup
-
1
Lagris pšeno sparíme - vysypeme do hrnca a trikrát prepláchneme horúcou vodou. Takto pripravené pšeno zalejeme mliekom a za stáleho miešania varíme, dokým pšeno nezmäkne.
- 2
Podľa chuti pšeno osladíme medom a ochutíme mletou škoricou.
- 3
Višne spolu s cukrom varíme na panvici, dokým zmes nezačne hustnúť.
- 4
Zmes rozdelíme do štyroch hlbokých pohárov, polejeme vzniknutou omáčkou, ozdobíme plátkami opražených mandlí a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu