Pšenová kaša s ovocím

podravka - fotkapodravka, 5. septembra 2016
Pšenová kaša s ovocím
Foto: podravka

Komerčný recept
Pšeno je prirodzene bezlepkové a veľmi ľahko stráviteľné. Svojou nutričnou hodnotou sa vyrovná ovseným vločkám. Odporúča sa pri málokrvnosti, rekonvalescencii a na detoxikáciu organizmu. Je chutné ako samostatná príloha, nákyp či kaša, no môže sa použiť ako závarka do polievky.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

200 g
0,8 l
120 g
200 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lagris pšeno sparíme - vysypeme do hrnca a trikrát prepláchneme horúcou vodou. Takto pripravené pšeno zalejeme mliekom a za stáleho miešania varíme, dokým pšeno nezmäkne.

  2. 2

    Podľa chuti pšeno osladíme medom a ochutíme mletou škoricou.

  3. 3

    Višne spolu s cukrom varíme na panvici, dokým zmes nezačne hustnúť.

  4. 4

    Zmes rozdelíme do štyroch hlbokých pohárov, polejeme vzniknutou omáčkou, ozdobíme plátkami opražených mandlí a podávame.

Diskusia k receptu

haji
Vypadá to zajímavě a určo bude dobrá taková pšenová kaša!
popoluska340
Pseno mam doma,tak vyskusam cez tyzden uvarit.Dneska som kupovala aj vlocky psenove,na ranajkovu kasu.Urcite mi bude chutit.