Šalát z kuraciny, penne a zeleniny

Radovan Žigray
šéfkuchár hotela Privilege v Košiciach, 21. mája 2013
Šalát z kuraciny, penne a zeleniny
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
400 g
100 ml
1 strúčik
50 g
120 g
200 g




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji opečieme kuracie prsia nakrájané na rezance, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, orestujeme, osolíme, okoreníme, pridáme ružičky brokolice a na polovice nakrájané čierne olivy.

  2. 2

    Pridáme uvarené cestoviny, bazalkové pesto a premiešame. Na tanieri posypeme údeným syrom. Dáme zapiecť pod gril alebo do rúry.

  3. 3

    Podávame s grilovanou paradajkou a pokvapkáme olivovým olejom. Ozdobíme čerstvou bazalkou.

Diskusia k receptu

martintt7
Zdá sa mi to, alebo tam máš aj ľadový šalát? Inak vyzerá to fajn a určite si to takto pripravím.
ciernalabut
Aj ja tam vidím nejaký šalát, asi sa niekto chváli cudzím perím .... to tu na vareche bohužial nevidím prvý krát .... :-/
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Ja som si práve tento recept pripravila na dnešný deň. Je to od tohto istého šéfkuchára. Idem na ňom pracovať.
vcelka
@ciernalabut má skreslené predstavy o práci šéfkuchárov. Tí najlepší pracujú "od oka" a vždy inak. Preto sa stane, že ich jedlo na obrázku nemusí celkom zodpovedať textu receptu. Takže kradnuté, ale urcite od seba samého...