Foto: palokuchki
Pripajam recept na tuto velmi nezvycajnu omacku. Naucila som sa ju varit od svokry. Ona ju vzdy tradicne vari na vianoce. Prakticky stedra vecera Zobraziť celý popisPripajam recept na tuto velmi nezvycajnu omacku. Naucila som sa ju varit od svokry. Ona ju vzdy tradicne vari na vianoce. Prakticky stedra vecera u nej by nikdy nemohla byt bez tejto omacky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1/4 salky |
|
1/4 salky, lúpané |
|
1/4 salky |
|
1/4 salky |
|
1/4 salky |
|
1 PL |
|
1 PL, alebo malinový |
|
40 g,nastrúhaný |
|
200 ml |
|
200 ml |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Pripravime si suroviny; Orechy si nasekame, mandle prekrojime po dlzke. Susene slivky vykostkujeme, figy nakrajame na mensie kusky, prilozime hrozienka, slivkovy lekvar a malinovy dzem. Rybu osolime, okorenime a obalime v hladkej muke. Pernik na struhanie som si upiekla podla Sovkinho receptu.
-
2
Do hrnca si dame maslo a olej. Nechame rozohriat a prudko opecieme rybie file. Potom pridame vsetky suroviny co sme si pripravili, pridame bobkovy list a zalejeme pivom a vinom.
-
3
Nechame zovriet a za obcasneho premiesania varime asi 5-7 minut. Odlozime zo sporaka a ochutime citronovou stavou.
-
4
Omacka ma nezvycajnu chut. Ked som ju jedla prvykrat vobec mi nechutila. Teraz uz s nou nemam problemy a mam ju celkom rada. Povodny recept sa vari s kaprom . Ja kapra nemam, tak pouzivam rybie file.
Diskusia k receptu