Foto: nocka
Skvelá príležitosť skúsiť chia semienka.
porcie
príprava
Suroviny
Puding: | |
1 ČL |
|
400 ml |
|
20 g |
|
50 g |
|
3 PL |
|
Jahody: | |
1 ČL vločky (želatína) |
|
350 g |
|
2 PL |
|
Na dokončenie: | |
hobliny |
|
(alebo medovka) |
|
Postup
-
1
Vločky agaru namočíme do 100 ml vody, premiešame a necháme nabobtnať (asi 30 min).
- 2
Kokosové mlieko zmiešame s 200 ml vody, pridáme trstinový a vanilkový cukor, miešame, kým sa cukor nerozpustí. Prisypeme postrúhanú čokoládu a chia semienka. Necháme asi 20 min nabobtnať. V tejto fáze je dobre puding ochutnať a v prípade potreby dosladiť.
- 3
Vodu s agarom osladíme 2 lyžicami cukru a spolu prevaríme. Prisypeme nakrájané jahody a pozvoľna varíme 5 minút, aby sa jahody trochu rozvarili. Odstavíme a necháme dobre vychladiť, najlepšie v chladničke. Na dno pohára navrstvíme jahodovú zmes, ktorú striedavo vrstvíme s pudingom. Puding ozdobíme hoblinami čokolády a lístkami mäty.
Tiež chia puding:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu