Jahodové knedličky z kysnutého cesta

Zdeněk Michálek
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Bratislave a člen Gourmet klubu, 17. júna 2012
Jahodové knedličky z kysnutého cesta
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

300 g
1/2 kocky
 necelý hrnček vlažné
2 PL
2 pl, roztopené
1 ks
 čerstvé




Postup

  1. 1

    Droždie zasypeme cukrom a zalejeme časťou mlieka a necháme nakysnúť. Vo zvyšku mlieka rozmiešame žĺtok. Do múky dáme štipku soli a postupne zamiešame kvások, mlieko so žĺtkom a maslo. Vypracujeme tuhšie cesto a necháme v teple vykysnúť.

  2. 2

    Po vykysnutí vyvaľkáme valček a odkrajujeme kúsky, do ktorých balíme jahody alebo iné obľúbené ovocie. Dáme variť do vriacej vody asi na 5 a viac minút podľa veľkosti knedličiek, občas premiešame.

  3. 3

    Knedličky potom vyberieme dierkovanou naberačkou a poprepichujeme ich, aby unikla para. Podávame najlepšie s tvarohom, cukrom a poliate rozpusteným maslom.

Diskusia k receptu

paja1981
Dnes jsem je urobila podle receptu,a byli tak famózní,že nabudúce zarobim raz toĺko testa.Takto som mala pätnáct kúskou a boli hned fuč:-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia