Jahodové knedličky z kysnutého cesta
Zdeněk Michálek
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Bratislave a člen Gourmet klubu, 17. júna 2012
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Bratislave a člen Gourmet klubu, 17. júna 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Droždie zasypeme cukrom a zalejeme časťou mlieka a necháme nakysnúť. Vo zvyšku mlieka rozmiešame žĺtok. Do múky dáme štipku soli a postupne zamiešame kvások, mlieko so žĺtkom a maslo. Vypracujeme tuhšie cesto a necháme v teple vykysnúť.
- 2
Po vykysnutí vyvaľkáme valček a odkrajujeme kúsky, do ktorých balíme jahody alebo iné obľúbené ovocie. Dáme variť do vriacej vody asi na 5 a viac minút podľa veľkosti knedličiek, občas premiešame.
- 3
Knedličky potom vyberieme dierkovanou naberačkou a poprepichujeme ich, aby unikla para. Podávame najlepšie s tvarohom, cukrom a poliate rozpusteným maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu