Francúzska paradajková omáčka

kacenka7 - fotkakacenka7, 23. apríla 2011

Vhodná k mäsu na akýkoľvek spôsob, taktiež k rybe.

Suroviny

700 g zrelé
1 ks
20 g
20 g
  alebo




Postup

  1. 1

    Jemne pokrájanú cibuľu speníme na masle a oleji, pridáme sparené, olúpané a nahrubo nakrájané paradajky, okoreníme mletým čiernym korením, soľou, bylinkami, pridáme cukor. Všetko spolu podusíme, až kým paradajky zmäknú a zhustnú. Potom omáčku rozmixujeme a opäť varíme do zhustnutia. Táto omáčka je vhodná na varené, pečené či dusené jedlo, taktiež sa hodí k rybe. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

marianne69
....bude presne podla mojej chuti,tato omacka...(KK)..pekne sviatky prajem..
jeka
@Kacenka ,nikdy som nebola vo Francúzsku,ani som nečítalažiadný receptna túto omáčku,ale presne tkto to robím ja,lenže namiesto zelerovej vňate ja pridávam bazalku!bud sušenú alebo čerstvú).Nič nevyčítam tvojmu receptu,len chcem podotknuť,že pochádzam tiež od Michaloviec ,tak asi máme spoločné chute.
kacenka7
@marienka44 , je to len taký názov ako hovoríte...
@jeka , tento recept som vyhrabala z maminej starej kuchárky, paradajky mám veľmi rada tak som ho vyskúšala a chutil, tak som sa chcela podeliť aj s ostatnými :) rovnako aj s bazalkou to môže chutiť veľmi dobre. V mojich receptoch mám ešte jednu omáčku z paradajok ku špagetám, tam som pridávala bazalku a tiež je vynikajúca :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia