Vhodná k mäsu na akýkoľvek spôsob, taktiež k rybe.
Postup
-
1
Jemne pokrájanú cibuľu speníme na masle a oleji, pridáme sparené, olúpané a nahrubo nakrájané paradajky, okoreníme mletým čiernym korením, soľou, bylinkami, pridáme cukor. Všetko spolu podusíme, až kým paradajky zmäknú a zhustnú. Potom omáčku rozmixujeme a opäť varíme do zhustnutia. Táto omáčka je vhodná na varené, pečené či dusené jedlo, taktiež sa hodí k rybe. Dobrú chuť!
@jeka , tento recept som vyhrabala z maminej starej kuchárky, paradajky mám veľmi rada tak som ho vyskúšala a chutil, tak som sa chcela podeliť aj s ostatnými :) rovnako aj s bazalkou to môže chutiť veľmi dobre. V mojich receptoch mám ešte jednu omáčku z paradajok ku špagetám, tam som pridávala bazalku a tiež je vynikajúca :)