Foto: mrcookiecook
Zlatá preto, lebo postrúhaná mrkva a štipka kurkumy spolu vytvorili takýto efekt... Tento recept je môj vlastný a vymyslel som ho jedného dňa, keď Zobraziť celý popisZlatá preto, lebo postrúhaná mrkva a štipka kurkumy spolu vytvorili takýto efekt... Tento recept je môj vlastný a vymyslel som ho jedného dňa, keď už dochádzali nápady, čo s toľkým karfiolom... Dúfam, že Vám bude chutiť... ;-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájame jednu väčšiu cibuľu a opražíme na oleji domäkka. Potom pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a petržlen a popražíme, kým mrkva nepustí zlatistú šťavu.
-
2
Potom pridáme štipku kurkumy, papriku a ostatné koreniny, premiešame, posypeme múkou a popražíme, dolejeme vodu, osolíme a pridáme karfiol...
-
3
Po chvíli varenia pridáme k polomäkkému karfiolu zemiaky nakrájané na menšie kocky a necháme variť, kým sa zemiaky neuvaria...
-
4
Na záver môžme pridať petržlenovú alebo zelerovú vňať. Podávame s chlebom, rožkom alebo ocesnakovanou hriankou... Dobrú chuť...! :-)
Diskusia k receptu