Severská ryba

martinis - fotkamartinis, 29. novembra 2012
Severská ryba
Foto: martinis

Treska s paradajkami, cibuľou, olivami a varenými zemiakmi.

1
porcia
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 PL
1 ks
1 konzerva
8 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, pokrájame na menšie kocky a varíme v osolenej vode do zmäknutia (cca 15 minút).

  2. 2

    Na oleji opečieme na kocky pokrájanú cibuľku, chvíľu dusíme, zalejeme paradajkami z konzervy, ktoré jemne roztlačíme, pridáme pokrájané olivy, tresku.

  3. 3

    Dochutíme zopár kvapkami citrónovej šťavy, soľou a mletým čiernym korením, necháme na sporáku kým treska nie je hotová.

  4. 4

    Rybu podávame s osolenými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou :))

Diskusia k receptu

beaatrix
vyzerá to úžasne,ja by som to mohla aj bez zemiakov,máš naozaj dobré nápady :-))
martinis
Aj tak sa dá, alebo ako taký "rybací gulášik" s chlebom, dúfam, že bude chutiť :))
dajanca
naozaj netradične pripravená ryba, teda aspoň pre mňa... ryby mám veľmi rada, tak určite vyskúšam... :-)
mirop
Martin, zase zaujimavy recept ale zase nazov uplne mimo.... nemyslim ze by severska treska niekedy co len videla olivy a paradajky.... skor by som to nazval stredomorska... a uplne najklpesie by bolo: treska s paradjakami a olivami...
martinis
@mirop : tak ešte raz, rozumiem, že existujú aj vhodnejšie názvy, ale mne sa tento páči a tak si ho aj nechám, myslím, že sa to dá prehryznúť, čo povieš ? :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia