Foto: jody
Príloha, či hlavné jedlo? :-)
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky nakrájame na drobno, zalejeme vodou len tesne nad a varíme takmer do mäkka. Solíme, až keď zovrú. Potom pridáme vňať, lámanku, dobre zamiešame a necháme spolu dovariť. Krúpy by mali vypiť všetku vodu.
- 2
Na plátku masla opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme k zemiakom a poriadne rozmágame a premiešame.
- 3
Podávame buď ako prílohu, alebo hlavné jedlo, vtedy sa k nej hodí kyslé mlieko. Na hlavnom obrázku poliata opraženou cibuľou z Mayovice. Prajem dobrú chuť. :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
zajtra si urobím ... a ďakujem za pripomenutie :)