Kulajda na zastrenom vajíčku

Marek Ort
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen slovenského tímu na Culinary World Cup ´10 v Luxemburgu, 16. októbra 2011
Kulajda na zastrenom vajíčku
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks, veľké
hrsť čerstvé
300 ml
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Huby očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Surové olúpané zemiaky nakrájame na kocôčky a spolu s hubami povaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali korenie. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme smotanu a zahustíme zásmažkou, premiešame a povaríme. Podľa chuti kulajdu osolíme, okyslíme octom a pridáme nasekaný kôpor.

  2. 2

    Do octovej vody pred bodom varu rozklepneme vajcia, musia zostať v celku. Žĺtky by mali zostať polomäkké.

  3. 3

    Do vody môžeme rozpustiť šafran, ktorý vajcia zafarbí. Servírujeme zaliate kulajdou.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
toto je výborná polievka, len tento popis mi nejako nesedí. čo je to zastrené vajíčko? nie náhodou stratené vajce? a že kocôčky. stačili by aj kocky. hrsť húb za 6 veľkých zemiakov sa mi zdá málo. bod 3 je napísaný trocha nezrozumiteľne. od šéfkuchára by som čakala vyššiu kvalitu
mata 3636,nemusime byt taky stale kriticky, preklep sa stane kazdemu,ale inspiracia na obycajnu polievku je velkolepa,davam 5.

Pridaj komentár k receptu: