Kulajda na zastrenom vajíčku
Marek Ort
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen slovenského tímu na Culinary World Cup ´10 v Luxemburgu, 16. októbra 2011
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen slovenského tímu na Culinary World Cup ´10 v Luxemburgu, 16. októbra 2011

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
6 ks, veľké |
|
hrsť čerstvé |
|
300 ml |
|
|
|
4 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Huby očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Surové olúpané zemiaky nakrájame na kocôčky a spolu s hubami povaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali korenie. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme smotanu a zahustíme zásmažkou, premiešame a povaríme. Podľa chuti kulajdu osolíme, okyslíme octom a pridáme nasekaný kôpor.
- 2
Do octovej vody pred bodom varu rozklepneme vajcia, musia zostať v celku. Žĺtky by mali zostať polomäkké.
- 3
Do vody môžeme rozpustiť šafran, ktorý vajcia zafarbí. Servírujeme zaliate kulajdou.
- 2
Diskusia k receptu
4 komentáre k receptuPridaj komentár k receptu: