Mušle sv. Jakuba so zelenou špargľou a holandskou omáčkou
Foto: sjuz
Kúpili sme v Metre mušle sv. Jakuba - 1 plus ďalšie balenie zdarma, za skvelú cenu. Za takú si nedáte v reštaurácii ani jednu Zobraziť celý popisKúpili sme v Metre mušle sv. Jakuba - 1 plus ďalšie balenie zdarma, za skvelú cenu. Za takú si nedáte v reštaurácii ani jednu porciu mušlí.... K tomu čerstvú špargľu, no a ľahká večera bola na svete.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mušle obalíme po obvode plátkom slaniny, prepichneme priečne špáradlom. Polejeme šťavou z citróna, posypeme citrónovou kôrou a pokrájanou šalviou. osolíme a okoreníme, necháme stáť cca 10 min.
-
2
Na panvicu dáme rozpustiť maslo a pridáme olivový olej, aby sa maslo neprepalovalo. Mušle pražíme z každej strany cca 3-4 minúty. Na tanieri môžeme mierne poliať výpekom.
pekny den vsetkym :-)
Pridám aj holandskú omáčku, mám nafotenú. Je to rýchle a jednoduché, ale musí sa robiť tesne pred podávaním, lebo hustne.