
Cestoviny s cviklou
Cviklu očistíme a nakrájame na hranolčeky, dáme marinovať na 1 hodinu do štavy z 1 citróna...

Slaná ryžová torta
Dnes som varila na obed slanú ryžovú tortú. Nie je to nákyp, ale skladá sa z...

Tekvicový guláš so zemiakovou knedľou
Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na oleji. Pridáme drvenú rascu, korenie, nastrúhaný muškátový oriešok a premiešame....

Domáci hummus
Cícer namočíme večer vopred. Po odstátí ho ďalší deň scedíme a opláchneme. Dáme do...

Farfalle s kuracími prsami a so smotanou
Na rozdiel od mojich predkov po meči som sa „nepochlapil“....

Špargľová polievka s hubami
Treba ešte využiť špargľu, tak som dumala, čo vymyslieť, bola polievka aj druhé

Mušle na víne s cesnakom a petržlenovou vňaťou
Mušle vlastnoručne vylovené, dve tehly, oceľový plát, pod ním oheň; keď sa „škeble“ otvorili,...

Široké rezance s husacou pečeňou
V osolenej vode uvaríme cestoviny podľa návodu. Na panvici opečieme husaciu pečeň, okoreníme. Vyberieme,...

Zimné lečo KĽAČNOVô
Dostala som zavárané lečo v biokvalite bez chemických konzervantov, pikantné od mojej internetovej dcéry z Kľačna....

Medvedia paštéta v pistáciovej kôrke
V hrnci na miernom ohni rozpustíme masť, pridáme najemno nakrájanú cibuľu. Pražíme dozlatista. Potom...

Penne so sojovými rezancami
sojové mäsko má u nás každý rád (okrem mojej mamky), ale nikdy som ho nerobila ALA...

Risotto s medvedím cesnakom
Tu u nás rastie medvedí cesnak skoro všade a rastie aj u nás na záhrade. Ja...

Kurkumová polievka s mäsovými guľkami a beluga šošovicou
Mám veľmi rada polievky a preto s nimi rada v kuchyni experimentujem. Toto je recept na...

Korenený kečup
Je čas zavárania a ja sa tomu taktiež nevyhnem. Keďže tento rok sa nám urodilo paradajok...

Levanduľovo-vanilková veža s omáčkou z bielej čokolády
Spojenie jemných chutí v ľahkom dezerte, preliate sladkou omáčkou.

Mont Blanc - dezert z jedlých kaštanů
Mám moc ráda jedlé kaštany, hlavně o Vánocích miluji pečené kaštany. Ráda z nich ale...

Pečený banánový dezert s orieškovou zmrzlinou
Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj...

Babičkino eko-menu: bryndzové krúpy s oškvarkami a makovo-slivkový dezert
veľmi chutné, rýchle jedlo, robievala ho babička a smiala sa, lebo ho nazývala "ekologické"...

Pšenová kaša s ovocím
Komerčný receptPšeno je prirodzene bezlepkové a veľmi ľahko stráviteľné. Svojou nutričnou hodnotou sa vyrovná ovseným vločkám....

Rizoto z tekvice
Najlepšie, keď je pomarančová trebars na pečenie, alebo hokaido. , môže byť aj biela potom použijeme...

Nugátové buchty
Maslo vymiešame so štipkou soli s vajcom. K maslu primiešame tvaroh a múku, vypracujeme stredne tuhé...

Kuracie mäso s brokolicou a cestovinami
Uvariť všetko v jednej nádobe je veľmi lákavé. Jedlo je obyčajne pripravené veľmi rýchlo a pri...

Kráľovská ovsená kaša
Šafrán má takmer cenu zlata (6 583 €/kg), jeho medová zároveň trochu ostrá chuť je nezameniteľná....

Zeytinyağlı kabak (Cuketa dusená na olivovom oleji)
Baklažány, cukety a paradajky by sme mohli jesť doma hádam aj každý deň. Rýchlovka na...

Perkelt z klobásy so slovenskou ryžou s mladou cuketou
Aj v ňom sa dá urobiť „ponorná skúška kvality“ s polkrajcom chleba! Doma sme ho občas varievali,...

Polvo a lagareiro
Milujem prímorskú kuchyňu a keď som v Portugalsku, nikdy si nenechám ujsť ich úžasnú chobotničku...