Lapskaus patrí medzi typické nórske jedlá.Tvorí mäso, najčastejšie hovädzie,môže byť aj bravčové, a zelenina. Výzorovo mi pripomína guláš.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso a cibuľu nakrájame na kocky (asi 1cm) a opražíme na masle na horúcej panvičke. Dochutíme ho soľou a korením a premiestníme do hrnca. Zalejeme vodou tak aby bolo celé mäso ponorené a privedieme do varu.
- 2
Očistíme si zemiaky a zeleninu. Nakrájame ich na kocky, približne takej veľkosti ako aj mäso a pridáme ich do hrnca. S pórom ešte čakáme, ten nepridáme spolu s ostatnou zeleninou. Bez pokrievky varíme až kým všetko nezmäkne, cca 20 min.
- 3
Na záver pridáme zamiešame k zmesi pór, dochutíme bujónom, sójovou omáčkou, soľou a korením. Nóri to podávajú s tenučkými chlebovými plackami, tzv. mors flatbrød, ktoré sa tu predávajú v každom obchode, ale nie som si istá či je to dostať aj na Slovensku, ale tak isto dobre to bude chutiť aj z obyčajným chlebíkom, alebo ja som to jedla už aj samotné.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu