Egrešové metamorfózy fotorecept

arachnea - bez fotkyArachnea, 11. júla 2019 11:36
Ďalšie recepty »
Egrešové metamorfózy (fotorecept)Foto: arachnea

Krásny letný deň, milí priatelia. Leto milujem. Ráno si doprajem prechádzku po záhradke. Len chvíľku, kým mi po raňajkách vychladne kávička. Na konci, takmer pri plote sú kríčky egrešov. Bude ich treba obrať. Sú plné pichliačov, to si zase zanadávam. Obrala som ich za misku. Rozhodla som sa, že z nich bude egrešový rôsol. Je to špecialitka, kyselkavá a sladká, voňavá.. Tento rôsol používam do domácej zmrzliny, na potieranie tortových korpusov, alebo len tak, na lyžičku a ham :-)

7
porcií
180 min
príprava
60 min
na 100 °C

Suroviny

2 kg
1 kg
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Ako som už písala vyššie, naoberala som si v záhrade egreše.

    Egrešové metamorfózy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na mlynčeku som si ich odšťavila.

    Egrešové metamorfózy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Šťavu som naliala do hrnca...

    Egrešové metamorfózy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...a asi štvrť hodinu varila. Šťava nevyzerá príliš lákavo, ale krásne vonia.

    Egrešové metamorfózy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme cukor... Primerane... Egreše sú kyslé ovocie, tak pridáme veľa cukru. Ja som na liter a pol šťavy pridala kilo cukru. Varíme a varíme, miešame a občas ochutnávame a robíme rôsolovú skúšku na tanieriku.

    Egrešové metamorfózy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nalejeme do malých pohárikov, na chvíľku otočíme hore dnom, aby sa viečko lepšie chytilo.

    Egrešové metamorfózy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Verím, že bude chutiť :-)

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist