Polievka z medvedieho cesnaku
Foto: hviera
Skorá jarná polievka
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľku. Pridáme zemiaky, tiež trochu opražíme a vývar alebo vodu. Varíme.
- 2
Keď zemiaky zmäkli, pridáme nakrájaný medvedí cesnak. Stačí na väčšie kusy. Množstvo medvedieho cesnaku je ľubovoľné. Ja som dala tak cca za tri hrste - mám rada keď je skôr "zelenšia" polievka než "mliečna". Pridáme soľ a mleté čierne korenie.
- 3
Povaríme cca 10 minút, netreba dlho. Vychladíme, ponorným mixérom rozmixujeme a pridáme smotanu na varenie, prípadne aj soľ. Odporúčam trochu viac soli, chuť medvedieho cesnaku je nevýrazná.
- 4
Necháme ešte povariť a môžeme podávať.
Tiež polievka z medvedieho cesnaku:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu