Polievka z medvedieho cesnaku

hviera - fotkaHviera, 16. apríla 2018 19:42
Ďalšie recepty »

Polievka z medvedieho cesnakuFoto: hviera

Skorá jarná polievka

10 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Na oleji opražíme nakrájanú cibuľku. Pridáme zemiaky, tiež trochu opražíme a vývar alebo vodu. Varíme.

  2. 2

    Keď zemiaky zmäkli, pridáme nakrájaný medvedí cesnak. Stačí na väčšie kusy. Množstvo medvedieho cesnaku je ľubovoľné. Ja som dala tak cca za tri hrste - mám rada keď je skôr "zelenšia" polievka než "mliečna". Pridáme soľ a mleté čierne korenie.

  3. 3

    Povaríme cca 10 minút, netreba dlho. Vychladíme, ponorným mixérom rozmixujeme a pridáme smotanu na varenie, prípadne aj soľ. Odporúčam trochu viac soli, chuť medvedieho cesnaku je nevýrazná.

  4. 4

    Necháme ešte povariť a môžeme podávať.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist