Chcem sa s vami podeliť o prílohy, ktoré sa dajú použiť prípadne aj vtedy, keď má človek záujem schudnúť pár kíl. A leto je Zobraziť celý popisChcem sa s vami podeliť o prílohy, ktoré sa dajú použiť prípadne aj vtedy, keď má človek záujem schudnúť pár kíl. A leto je na to mimoriadne vhodné obdobie.
Postup
-
1
Ak sa niekto chce vyhnúť masteniu zemiakov, ale má rád pyré, môže si spolu s očistenými zemiakmi uvariť aj dva či tri ošúpané topinambury. Po scedení všetko roztlačí na hladké pyré.
- 2
Ak sa niekto stravuje podľa zásad delenej stravy a chce si spestriť sortiment príloh k mäsu či syru, resp. varenému vajíčku, môže si namiesto varenej zeleniny dať na tanier hranolčeky z cukety alebo zeleru. Hranolčeky sa krájajú zo surovej zeleniny. Keď začnú hnednúť, vyberieme ich z oleja. Kto chce, posolí si ich. Ja zelerové nesolím a chutia mi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tapinambur (Helianthus tuberosus, sladký alebo židovský zemiak, jeruzalemský artičok) je rastlina dorastajúca do výšky troch metrov. Patrí do čeľade astrovitých, je veľmi podobná slnečnici. Rastlina pochádza zo Severnej Ameriky a meno dostala od indiánskeho kmeňa Tupinamba. U nás nie je veľmi známa, čo je škoda, pretože má unikátne liečivé vlastnosti.
Čítajte viac: liptov.sme.sk/c/4829741/topinambury-su-nenahraditelno...
jako salát nebo opékat jako brambůrky. Já jsem je přidávala i do bramborového salátu, ale pozor jsou uvařené dřív než brambory.