Tekvicový krém s kokosovým mliekom fotorecept
Michal Kružic
šéfkuchár Premium – business hotel Bratislava, 31. októbra 2013
šéfkuchár Premium – business hotel Bratislava, 31. októbra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu rozkrájame aj so šupkou a dáme piecť. Pripravíme kastról, vlejeme doň kvapku tekvicového oleja, pridáme nasekanú šalotku, roztlačený cesnak, soľ a čerstvo namleté korenie.- 2
Opečieme dozlatista, pridáme upečenú tekvicu, podlejeme vínom a trochou vody. Povaríme a nakoniec rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme kokosové mlieko.- 3
Semiačka opečieme na tekvicovom oleji, osolíme a posypeme nimi pri podávaní polievku. Dozdobíme tekvicovým olejom a kokosovým mliekom.- 4
Vareškov tip:
Tekvica obsahuje veľa betakaroténu, je bohatá na vitamíny a nabitá draslíkom, fosforom, horčíkom či vápnikom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu