Tekvicový krém s kokosovým mliekom fotorecept

Michal Kružic
šéfkuchár Premium – business hotel Bratislava, 31. októbra 2013
Tekvicový krém s kokosovým mliekom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
50 ml
100 ml
štipka
1 strúčik
100 g




Postup

  1. 1



    Tekvicu rozkrájame aj so šupkou a dáme piecť. Pripravíme kastról, vlejeme doň kvapku tekvicového oleja, pridáme nasekanú šalotku, roztlačený cesnak, soľ a čerstvo namleté korenie.

  2. 2



    Opečieme dozlatista, pridáme upečenú tekvicu, podlejeme vínom a trochou vody. Povaríme a nakoniec rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme kokosové mlieko.

  3. 3



    Semiačka opečieme na tekvicovom oleji, osolíme a posypeme nimi pri podávaní polievku. Dozdobíme tekvicovým olejom a kokosovým mliekom.

  4. 4

    Vareškov tip:
    Tekvica obsahuje veľa betakaroténu, je bohatá na vitamíny a nabitá draslíkom, fosforom, horčíkom či vápnikom.

Diskusia k receptu

stryckovci
chcem sa opytat, ze ci ste na to servirovanie pouzili inu tekvicu, alebo tu pecenu..vdaka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia