Banánová pudingová torta s pomarančovo-karamelovým želé fotorecept
na 175 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 2 ks |
|
| 90 g |
|
| 40 ml |
|
| 40 ml |
|
| 1/2 bal. |
|
| štipka |
|
| 1 KL nastrúhaná |
|
| 120 g |
|
| 8 g |
|
| Na navlhčenie korpusu: | |
| (alebo pomarančový džús) |
|
| Okrem toho: | |
| 3 ks |
|
| Pudingový krém: | |
| 2 bal. |
|
| 600-650 ml (3,5 %) |
|
| 3 PL |
|
| 1 bal. |
|
| 130-150 g |
|
| Pomarančovo-karamelové želé: | |
| 200 ml (alebo sirup) |
|
| z 1 citróna |
|
| 100 ml |
|
| 1 ks |
|
| 3-4 PL |
|
| 1/2 bal. |
|
| Na ozdobu: | |
| (banán, pomaranč, citrón, hrozno) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Korpus: V miske vyšľahám celé vajcia s cukrami a štipkou soli do svetlej hmoty. Prilievam olej, mlieko, citrónovú kôru a prešľahám. Múku zmiešanú s práškom do pečiva pridám na dvakrát a cesto už vymiešam metličkou.
- 2
Cesto upečiem vo vyššom rozpínacom plechu 24 x 24 x 6,5 cm vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 20-25 minút. Plech som vystlala papierom na pečenie až nad okraj. Upečený korpus skontrolujem a nechám vychladnúť.
- 3
Vychladnutý korpus husto popichám dreveným špáradlom a poriadne navlhčím mliekom, už som nemala pomarančový džús. (Korpus namiesto zvlhčenia môžete natrieť redším domácim džemom podľa vlastnej chuti.)
- 4
Uvarím smotanovo-vanilkový puding z uvedených surovín a po zovretí doňho vmiešam maslo a dovarím. Prikryjem ho, trochu ochladím a ešte teplý prešľahaný rozotieram na vychladnutý korpus. Nechám tuhnúť 3 hodiny v chladničke.
- 5
Po ochladení na celý povrch pudingu tesne vedľa seba rozložím na tenšie kolieska nakrájané banány.
- 6
Potom uvarím z uvedených ingrediencií pomarančovo-karamelové želé a teplé – kým ešte nezačína tuhnúť – lyžicou zalejem povrch banánov. Zarovnám, aby želé bolo všade na celom povrchu torty. Odložím na noc do chladničky.
- 7
Hotovú tortu ozdobím ovocím a cukrárskymi sladkosťami podľa seba. Dobrú chuť!
Tiež banánová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu