Foto: diabambulka
porcií
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyjeme a očistíme kuracie prsia, očistíme cibuľu, ktorú pokrájame na štvrťky, očistíme a nakrájame mrkvu a zeler. Kuracie prsia spolu so zeleninou vložíme do hrnca, pridáme studenú vodu, bobkový list a privedieme do varu. Potom na slabučkom ohni varíme najmenej hodinu. Medzitým z polievky zberáme penu. Potom vyberieme mäso, zeler a mrkvu z hrnca. Kuracie prsia vykostíme odstránime kožu a mäso nakrájame spolu s mrkvou a zelerom. Z vývaru vyberieme cibuľu, zeler a bobkový list a opäť privedieme do varu. Vmiešame 3 PL detskej krupice a za stáleho miešania varíme ďalších 5 minút. Medzitým si v miske rozšľaháme tri vajcia s trochou vody a 4 PL nastúhaného syra. Zmes tenkým pramienkom lejeme za stáleho miešania do polievky a varíme ďalšie 3-4 minúty. Nakoniec do hrnca znovu vložíme nakrájané kuracie mäso a mrkvu a povaríme 5 minút. Dosolíme a okoreníme. Hotovú polievku nalejeme do tanierov, ktoré ozdobíme petržlenovou vňaťkou a syrom čo nám zostal.
Diskusia k receptu