Marcipánové ravioly v kávovo-smotanovej poleve fotorecept
Foto: egreska
Suroviny
Cesto: | |
1 šalka(250ml) |
|
2 PL |
|
1 |
|
asi 2 PL |
|
Plnka: | |
200 g |
|
50 g nastruhana |
|
2 čl |
|
Poleva: | |
1 |
|
1-2 čl |
|
asi 1 PL |
|
1,5 čl |
|
1/4 š |
|
2 pl alebo kávový |
|
Na ozdobu: | |
|
|
plátky |
|
Postup
-
1
Smotanu dame zahrievat na maly plamen,pridame kávu a cukor.
-
2
V mlieku si rozmiešame škrob a pripravíme liker.
-
3
Pridame do smotany a miešame kým poleva nezhustne,chvílu povaríme.
-
4
Marcipan si nakrajame -ja som mala v čokolade,takže už som čokoladu nepridavala.
-
5
Všetko na plnku zmixujeme na pastu.
-
6
Suroviny na cesto zmiesime.
-
7
Dame na podložku a rozvalkame na tenko.
-
8
Plnku vo velkosti lieskoveho orieška uložíme od seba asi 5 cm.
-
9
Cesto natrieme palcami namočenými vo vode (okolo plnky) a prehneme.Popritlačame a formičkou vykrojíme.
-
10
Vyšlo mi asi 40 kuskov.
-
11
Varíme vo vode asi 5-7 minut.
-
12
Na tanieriku polejeme teplou polevou,čokoladou a posypeme mandlami.
-
13
áááá posledné sladké sústo....
Diskusia k receptu