Slávky na bielom víne

Martin Svoboda
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 16. apríla 2010
Slávky na bielom víne
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

2 ks
350 g
150 g
50 g
0,5 l
2 PL
0,6 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do rozohriateho oleja vložíme cibuľu nakrájanú na pásiky, premyté slávky podlejeme vínom, pridáme pór nakrájaný na krúžky, paradajky nakrájané na kocky a podlejeme vodou.

  2. 2

    Dochutíme soľou, mletým čiernym korením. Môžeme podávať s nasucho opečeným toastom.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Pri príprave mušieľ je dôležitá zásada - varte len uzavreté, otvorené ihneď vyhoďte a po uvarení zase konzumujte len tie otvorené. Dbajte na to, aby ste mušle kupovali čerstvé.

Recept je zaradený do kategórií:
  • Plody mora
  • Polievky
  • Varené
  • Polievky pre každú chuť
  • Diskusia k receptu


    Zatiaľ 3 komentáre
    Tip na stylové pojídání slávek: Vyberte první slávku, snězte obsah a pak skořápku používejte místo kleštiček a vidličky na vybírání obsahu dalších. Jde to snadno a jídlo je pak trochu jako hračka :)
    Ako pri kazdej rybe je potrebne ich radsej trosku podvarit a nechat "dojst" ako prevarit- lebo potom su tvrde.
    Mám rád tieto morské potvory, ale zaliat ich treba len vínom a nie aj vodou. Skúste ešte pridať vetvičku rozmarínu.