Foto: soncya
Nakoľko rešpektujem originálne názvy, preto čili z kolkárne... :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1,5 kg (najlepšie plece) |
|
1 kg |
|
0,5 kg |
|
1 hlavička |
|
4 - 5 PL |
|
(alebo jalapeno) |
|
0,7 l |
|
3 ks |
|
|
|
veľká konzerva |
|
|
|
|
|
|
|
0,5 l |
|
(alebo bravčová masť) |
|
Postup
-
1
Na masti som spenila nakrájanú cibuľu, keď bola sklovitá pridala som na drobno pokrájaný cesnak a restovala som ho asi minútu. Pridala som pomleté mäso a restovala som, kým nestratilo svoju červenú farbu. Pridala som červenú papriku, premiešala som len krátko a hneď som pridala fľašu leča, aby paprika nezhorkla. Osolíme, okoreníme, pridáme vopred uvarenú fazuľu, nakrájanú papriku, čili papričky alebo iné štipľavé pľuhavstvo, kukuricu, paradajky lúpané alebo pretlak, dolejeme podľa potreby vody a pomaly dusíme aj 2 - 2,5 hodiny. Hotové jedlo ešte dochutíme soľou a oreganom. Hotové Jedlo má mať hustú konzistenciu, aby sa dalo naberať tortilami. My sme zajedali bielym chlebíkom a ja, ktorej je momentálne chlebík vraj veľkým nepriateľom som jedla s hlávkového šalátu. Prajem dobrú chuť! :)
Diskusia k receptu