Tuniakové placky s hráškovým pyré
František Košuda
šéfkuchár Wellness hotela Patince, 11. januára 2016
šéfkuchár Wellness hotela Patince, 11. januára 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Po bohatom sviatočnom stole dobre padnú jedlá v duchu wellness. Teda z ľahších surovín, spracovaných šetrnými technológiami, ktoré však určite zasýtia aj chutia, pekne vyzerajú a lákavo voňajú.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20-25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Placky: Tuniaka necháme odkvapkať, zmiešame s nastrúhaným vareným zemiakom, pridáme vajíčko, petržlenovú vňať, cibuľu, ochutíme korením a soľou. Podľa potreby pridáme do zmesi aj strúhanku. Vytvarujeme menšie placky, ktoré obalíme v strúhanke a upečieme na oleji.
- 2
Hráškové pyré: Hrášok uvaríme domäkka a scedíme. Pridáme soľ, korenie, cesnak a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Podľa potreby ešte dochutíme. Podávame s opečenými kúskami pita chleba.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu