Tekvicová krupica s rýdzikmi a fazuľkovými luskami fotorecept
Foto: zirafninka1
porcie
Postup
-
1
Kus tekvice zabalíme do alobalu a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme cca 50 minút.
-
2
Pripravíme si kukuričnú krupicu, vodu a soľ.
-
3
Cca hrnček vody vylejeme do hrnca a necháme zovrieť. Pridáme kukuričnú krupicu a premiešavame.
-
4
Upečenú tekvicu zbavíme šupy, nakrájame a rozmixujeme na pyré.
-
5
Keď krupica nasaje takmer všetku vodu pridáme k nej tekvicové pyré.
-
6
Dochutíme bielym korením
-
7
a muškátovým orieškom. V prípade potreby krupicu podlievame vodou. Varíme cca 25 - 30 minút za častého premiešania.
-
8
Na záver pridáme kúsok rastlinného masla. Odstavíme.
-
9
Rýdziky (mala som mrazené) potrieme olejom a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme cca 10 minút (podľa veľkosti)
-
10
Potom ich otočíme poprášime soľou a čiernym korením. Pečieme ďalšie 3 minúty.
-
11
Fazuľkové lusky umyjeme, nakrájame na tretiny
-
12
a vložíme do osolenej vriacej vody. Varíme 5 minút.
-
13
Potom ich ihneď preložíme do ľadovej vody aby si zachovali farbu.
-
14
Cibuľku nakrájame na krúžky.
-
15
Na panvici potretej olejom z oboch strán opečieme.
-
16
Krupicu - polentu servírujeme ihneď s rýdzikom, luskami a cibuľkou.
Diskusia k receptu