Palacinková torta s citrónovo-pomarančovým krémom
Juraj Bende
šéfkuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 17. júna 2019
šéfkuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 17. júna 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
Palacinky: | |
200 g |
|
150 ml |
|
2 ks |
|
30 g |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
400 ml |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
100 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
250 g |
|
Poleva: | |
300 g |
|
150 ml |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Všetky ingrediencie na palacinky (okrem oleja) zmiešame, necháme 10 minút postáť a potom na oleji upečieme hrubšie palacinky z oboch strán.
- 2
Plnka: Do hrnca postavíme vodu, pridáme citrusové šťavy a postrúhané kôry, cukor a privedieme do bodu varu. Pridáme kukuričný škrob a pomaly varíme, až kým zmes nezačne hustnúť. Odstavíme, necháme trochu vychladnúť a primiešame vaječný žĺtok a maslo.
- 3
Na palacinky natierame plnku a navrstvíme do požadovanej výšky, podľa počtu palaciniek.
- 4
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, pridáme maslo a smotanu a varíme, kým nevznikne poleva. Vychladíme a nanesieme na tortu. Zdobíme napríklad hoblinami čokolády a čerstvým pomarančom.
Tiež palacinková torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu