Cestoviny so syrovo-hubovou omáčkou

pajka456 - bez fotkypajka456, 17. februára 2016

ľahký rýchly a hlavne chutný

3
porcie
10 minút
príprava
15 - 20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,140 kg
1 bal.
100 menšie črievko
cca 100 g
30 g
1 ks
cca 300 g
400 ml




Postup

  1. 1

    Na oleji popražíme cibuľku, keď začne hnednúť prihodíme provensálske bylinky, sušené huby a olivy.

  2. 2

    Asi po minútke keď to celé osmažíme pridáme mlieko a necháme zovrieť.

  3. 3

    Keď mlieko zovrie pridáme nivu, hermelín a syr v črievku a stále miešame až kým to nezhustne a huby nebudú urobené. Pridáme taktiež čierne korenie.

  4. 4

    Postup na cestoviny tuším písať nemusím. :) Len to neprežente so soľou. Niva a olivy sa postarajú same o sebe že to bude slané. Čiže ak cestoviny neosolíte poprípade pridáte len štipku tak nič nepokazíte, chute sa vyrovnajú.

Diskusia k receptu

evanaaa
Ešte som také omáčky ( syrové) nerobila, ale ak už, tak by som tie bylinky nepražila na tuku, ale ich pridala až pri konci varenia do tej omáčky. A huby by som vopred namočila, prípadne zmenila postup varenia.
zvoncek
myslím, že by do postupu bolo treba dodať ,že hríby sušené boli predtým cca
1/2 hod namočené vo vode., resp. do surovín by som napísala , že ide o sušené huby vopred namočené vo vode, ak ide o to, aby doba prípravy sa nezmenila.,
aj tak treba ten čas na prípravu cestovín
kukulka
tie huby by som aj ja namočila alebo aspoň prevarila vo vriacej vode :)
pajka456
s tým namočením sušených húb som myslela že je to logické a zjavné (teda nepoznám nikoho kto by daval sušené pred tym nenamočené huby rovno do toho) ale ako vidím asi nie, a s tými bylinkami do cibuľky.......robí sa to z dôvodu že pri varení by sa mal spraviť kvalitný a chutný základ ktorý bude obohacovať ďalšie pridané suroviny, počas varenia keď už máte všetky suroviny zmiešané by sa už nemalo dochucovať to jedlo, naučila som sa to keď som bola na erazme ešte dávnejšie v taliansku od jednej staršej pani a odvtedy to tak stále robím




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia