Foto: methi
Jeera rice.
Postup
-
1
Ryzu preplachneme a namocime na 30 minut vo vode, potom scedime.
- 2
V hrnci zohrejeme ghee, pridame kesu orechy a na miernom ohni opecieme do hneda. Vyberieme a odlozime bokom.
- 3
Do toho isteho ghee pridame rimsku rascu a bobkovy list a pockame, kym rimska rasca uvolni vonu.
- 4
Pridame scedenu ryzu a opekame do slabucko hneda. Miesame.
- 5
Pridame klinceky, skoricu a mlete cierne korenie, premiesame.
- 6
Zalejeme 1 a 3/4 hrncekom vody, osolime, premiesame, privedieme do varu, prikryjeme a ryzu varime, kym sa voda neodpari a ryza je na skus hotova.
- 7
Ryzu rozdelime na taniere (do misiek) a ozdobime opecenymi kesu orechami.
- 8
Hrncek, ktory som pouzila ako odmerku pre suroviny ma 280ml.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@anilah , dá sa aj objednať cez net, alebo dostaneš kúpiť v obchodoch so zdravou výživou
50g za 1.20 eura www.superkorenie.sk/product.php?id_product=136...
40g za 1.95 eura www.biocentral.sk/produkt-korenie-cukor-sol-korenie/rimsk...
Cez google prehliadac najdete kopec dalsich odkazov na e-shopy.