Bravčová panenka s tuniakovou majonézou

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 5. februára 2012
Bravčová panenka s tuniakovou majonézou
Foto: z knihy Vojto Artz u vás doma

Suroviny

400 g
 vetvička
3 ks
200 g
100 g
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Očistenú, umytú a osušenú panenskú sviečkovicu osolíme, okoreníme (čerstvo mletou soľou a korením), zabalíme do bobkových listov a rozmarínu, polejeme olivovým olejom a pevne zabalíme do potravinárskej fólie.

  2. 2

    Panenku varíme v paráku pri teplote 80 °C asi 15–20 minút podľa hrúbky mäsa. Len tak ostane vnútri krásne ružová. Necháme vo fólii voľne vychladnúť.

  3. 3

    Vymiešame tuniaka s majonézou a pridáme pár kvapiek vínneho octu alebo citrónovej šťavy. Sardely a kapary najemno nasekáme a zmiešame s olivovým olejom a bielym balsamicom, vytvoríme akúsi emulziu.

  4. 4

    Do stredu taniera dáme tuniakovú omáčku, dookola rozložíme tenké pláty mäsa, polejeme tapenádou z kapár a sardeliek.

  5. 5

    Náš tip: Namiesto bravčovej panenky môžeme použiť aj teľaciu alebo hovädziu sviečkovicu, v tom prípade podľa druhu mäsa predĺžime aj ich tepelnú úpravu.

Diskusia k receptu

sjuz
To je ako vittelo tonatto...mňam:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia