Bravčová panenka s tuniakovou majonézou
šéfkuchár spoločnosti Metro, 5. februára 2012
Foto: z knihy Vojto Artz u vás doma
Postup
-
1
Očistenú, umytú a osušenú panenskú sviečkovicu osolíme, okoreníme (čerstvo mletou soľou a korením), zabalíme do bobkových listov a rozmarínu, polejeme olivovým olejom a pevne zabalíme do potravinárskej fólie.
- 2
Panenku varíme v paráku pri teplote 80 °C asi 15–20 minút podľa hrúbky mäsa. Len tak ostane vnútri krásne ružová. Necháme vo fólii voľne vychladnúť.
- 3
Vymiešame tuniaka s majonézou a pridáme pár kvapiek vínneho octu alebo citrónovej šťavy. Sardely a kapary najemno nasekáme a zmiešame s olivovým olejom a bielym balsamicom, vytvoríme akúsi emulziu.
- 4
Do stredu taniera dáme tuniakovú omáčku, dookola rozložíme tenké pláty mäsa, polejeme tapenádou z kapár a sardeliek.
- 5
Náš tip: Namiesto bravčovej panenky môžeme použiť aj teľaciu alebo hovädziu sviečkovicu, v tom prípade podľa druhu mäsa predĺžime aj ich tepelnú úpravu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu