Kurací hrniec s mladým kelom a šampiňónmi fotorecept
Foto: mariamka
Také letné varenie v jednom hrnci, keď sa vám nechce stáť pri šporáku, ale vaše malé aj veľká ratolesť chcú jesť či je 30 Zobraziť celý popisTaké letné varenie v jednom hrnci, keď sa vám nechce stáť pri šporáku, ale vaše malé aj veľká ratolesť chcú jesť či je 30 plus alebo mínus. Závidím im ich apetít a metabolizmus. Bolo to naozaj chutné, možno sa inšpirujete.
Postup
-
1
Na masti speníme cibuľu a na kocky pokrájanú slaninu.
-
2
Pridáme na väčšie kocky pokrájané kuracie prsia (resp. iné kuracie mäso), opečieme, kým sa zatiahne. Poprášime sladkou mletou paprikou, necháme ju pár sekúnd rozpustiť a podlejeme troškou vody.
-
3
Nakrájame šampiňóny na štvrťky.
-
4
Pridáme k mäsu, osolíme, okoreníme, spolu opražíme.
-
5
Podlejeme vodou a dusíme 5 - 10 minút.
-
6
Pokrájame štvrťku kelu a pridáme k mäsu.
-
7
Pridáme paradajkové pyré, dolejeme podľa potreby vodu a dodusíme domäkka. Ak sme ešte nedali štipľavú papriku, tak dáme, kto ako chce.
-
8
Medzitým som urobila uhorkový šalát trošku netradične, olivový olej, soľ, horčica, nasekaný cesnak, trošku cukru.
-
9
Mäsko je už takmer hotové. K záveru ho dochutíme prelisovaným cesnakom a mojoránkou. Moji to odobrili, inak by som to sem ani nedala. Tu je výsledok.
-
10
Podávala som s chlebíkom, určite sa hodia aj zemiaky.
-
11
Mne to chutí tak samé so šalátom. Ľahké, letné, určite neurazí, dobrú chuť :)
Diskusia k receptu