Rizoto so šampiňónmi a fazuľkou
Tatino ma obdaroval už spracovanou zelenou fazuľkou, tak mi visela v mrazáku. :D A keďže...
Cviklová polievka netradične
Polievka je lahodna, vhodna aj pre veganov. Kazdy kto ma rad cviklu by ju mal...
Krémová polievka z fazule mungo
Túto chutnú a zdravú krémovú polievku z mungo fazule nám pripravila speváčka skupiny Folk Duo Plus, ...
Thajské kura s kokosovým mliekom
Nakrájame kuracie prsia na rezance a obalíme v Solamyle. Opražíme na rozpálenom oleji a premiešame...
Kotlíkový guláš
Tento rok na dovolenke doma sme si pripravili kotlíkový guláš v záhrade. U nás je to...
Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými zemiakmi
Býčie žľazy sú chutná delikatesa, avšak je spájaná s veľkými predsudkami. Videorecept je k nájdeniu...
Kuracie prsia s parmezánom
Vždy keď naďabím na rcp s parmigiano reggiano dostanem úžasnú chuť na slovenský údený oštiepok. Už...
Hrachová kaša s údeným mäsom
Na vojne sme túto kašu volali betón. Nikto nechcel mať vtedy službu v kuchyni....
Cestoviny so sicílskym pestom a s olivami
Talianske jedlo odporúčam variť pri talianskej hudbe a pri otvorenom víne. Len tak dokážete variť s...
Nokerle s bielou kapustou
Jedlo môjho detstva obyčajné no chutné moja mama ho robievala s bielou kapustou ale aj s kvasenou...
Ľahký cviklový šalát
Tento zdravý šalátik je v poslednej dobe mojím obľúbeným jedlom na večeru. Je ľahký, zasýti...
Buchty na pare
Do rýchlokysky preosejeme múku, primiešame k nej droždie s cukrom premiešané v teplom mlieku. Rozohrejeme 30 g masla a...
Šalát z mladých zemiakov a čerstvého feniklu
Zemiačiky dôkladne umyjeme a v šupke uvaríme v osolenej vode (vyberáme menšie a asi rovnako veľké zemiaky)....
Hovädzia špička s tarhoňou
Hovädzia špička, Toto mäso trojuholníkového rezu, je vo veľkej obľube, zvlášť v anglosaských krajinách....
Klobásová polievka s melencami
Pripravujete si svoje cestoviny do polievok? Pozrite sa, aké jednoduché je pripraviť melence a akú polievku...
Špargľa s mozzarellou a parmskou šunkou
Špargľu uvaríme v osolenej vode tak, aby špargľa bola mäkká, ale aby nestratila farbu.
Francúzska šošovica so zemiakovou kašou
Do hrnca dáme rozohriať olej, pridáme nasekanú cibuľu, cesnak, na malé kúsky nakrájanú mrkvu...
Karfiol vo svetri
Cícerová domáca múka? Skúsila som a moja trpezlivosť nebola nekonečná. Naskytla sa otázka čo so vzniknutým...
„Trešenina“
Strešenina, strasanka, smetisko, striasanka, každý kraj to volá inak, napíš aký názov...
Japonská miso polievka s rezancami
Jedna z top 5 populárnych a obľúbených ázijských polievok.
Aničkina mačanka
Kto bude čakať " echt mačanku"....... nedočká sa! Tento recapt mám od mojej mamky,...
Karamelový likér- sviatočný
Robíme ho doma na Vianoce ci Silvestra. Nas obľúbený jednoduchý likér. A ešte tip- skúste...
Tekvicové nočky
Je tu cas tekvic a tekviciek. Urcite najznamejsim tekvicovym regionom v Europe je Steiermark - Stajersko,...
Talianska Mortadella
V Taliansku sa stretnete s Mortadellou na každom kroku, ale aj mimo Talianska. Vyrába sa priemyselne...
Pečený králik
Recept je z Kuchárskej knihy pre zdravých a chorých. Je to trošku iná obmena našej klasiky...
Brokolicovo-kurací chowder
Už tu mám jeden recept na chowder. Originál je ten s rybami a tento je pre...
Petržlenová polievka à la írsky krém
Základnou bibliou polievok (The ultimate soup bible) v 2, 5 kg výtlačku ma obdarovala moja krajšia ½...