Tekvicová polievka s mrkvou a jabĺčkom fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 16. septembra 2011

Mnohi uz urcite tento druh polievky poznate. Ja som nedavno vyskusala tento novy recept a velmi sa mi zapacil. Preto som sa rozhodla ho Zobraziť celý popisMnohi uz urcite tento druh polievky poznate. Ja som nedavno vyskusala tento novy recept a velmi sa mi zapacil. Preto som sa rozhodla ho dat aj na Varechu.

6-8
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
1 ks
1 strúčik
700 g
2 ks
1 l
1 KL




Postup

  1. 1

    Na oleji som oprazila nakrajanu cibulu a roztlaceny cesnak.

    Tekvicová polievka s mrkvou a jabĺčkom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K cibuli som pridala ocistenu nakrajanu tekvicu, mrkvu a jablko.

    Tekvicová polievka s mrkvou a jabĺčkom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vsetko som premiesala. Pridala som cury korenie a chvilu som vsetko spolu poprazila.

    Tekvicová polievka s mrkvou a jabĺčkom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Oprazenu zeleninu som zaliala vodou. Polievku som osolila a varila na miernom ohni.

    Tekvicová polievka s mrkvou a jabĺčkom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ked bola tekvica makka rozmixovala som ju ponornym mixerom. Polievku som dochutila solou a korenim. Nakoniec som pridala posekanu pazitku, petrzlenovu vnatku a sladku smotanu.

    Tekvicová polievka s mrkvou a jabĺčkom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

dorisa
....polievočka a s tým pečivkom...no, naozaj kvalita.
jerica
@palokuchki Danielka , vyskúšam , mám vývar z halušiek bude ako vyšitá ,KK v polievkach:-))pozdravujem "do varenia" !
alicina
Tůto polievočku milujem. Skus pridať ku kari troška muškátového orieška, podrvené klinčeky a nakoniec dochutiť jednou dvoma lyžicami bieleho balzamika. Tá kombinácia chutí je luxusnááá!
palokuchki
@ligotka25 , urcite mozes pouzit aj hokaido. @alicina , dakujem za radu. My chut muskatoveho oriesku nemame moc radi, ale skusim to s tymi klincekami a bielym balzamikom.
janger
@palokuchki Danka, dnes som robila tuto tvoju polievku (z hokaido), len namiesto vody som pouzila zeleninovy bujon. A este som dala do nej kmin (nejako mi tam isiel na chut :-) ), a este trosku pomleteho zazvoru. Polievocka bola vyborna, sama o sebe bola taka jemna, akoby smotanova, takze aj bez smotany moze kludne byt. Jednu porciu som si dala bez smotany a do druhej som dala kopcek creme fraiche. Posypala som ju cesnakovym krutonmi, lebo som nemala k nej take paradne tekvicove zemlicky, ako si napiekla ty. Tie spravim nabuduce. Receptik ozaj vyborny :-). Vdaka.