Foto: becky
Predstavujem Vám zatiaľ najlepšie čili aké som navarila. Bulgur efektívne nahradí mäso. Zvládne aj začiatočník.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr si uvaríme bulgur podľa návodu. Zatiaľ si nakrájame zeleninu. Cibuľu a cesnak na drobno, papriku a mrkvu na kocky. Môžete použiť aj hríby, cukinu alebo baklažán.
- 2
Rozohrejeme panvicu a na oleji do mäkka orestujeme pripravenú zeleninu. Posolíme a okoreníme drvenou rascou (1-2 ČL), sladkou paprikou (1-2 ČL), štipľavou paprikou/čili (drvené, susené alebo čerstvé podľa chuti).
- 3
Keď je zelenina mäkká pridáme uvarený bulgur, zcedenú fazuľu a zalejeme paradajkovým pretlakom. Ja osobne preferujem drvené paradajky.
- 4
Privedieme do varu a potom necháme variť na miernom ohni 10-20 minút až dokým sa nevyparí voda.
- 5
Servírujeme v miske, posypeme nastrúhaným syrom a podľa chuti/štipľavosti s bielym jogurtom. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tanier je anglický porcelán. :)