Vegetariánske čili s bulgurom

becky - fotkabecky, 5. augusta 2013 22:24
Ďalšie recepty »
Vegetariánske čili s bulguromFoto: becky

Predstavujem Vám zatiaľ najlepšie čili aké som navarila. Bulgur efektívne nahradí mäso. Zvládne aj začiatočník.

2
porcie
10 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Najskôr si uvaríme bulgur podľa návodu. Zatiaľ si nakrájame zeleninu. Cibuľu a cesnak na drobno, papriku a mrkvu na kocky. Môžete použiť aj hríby, cukinu alebo baklažán.

  2. 2

    Rozohrejeme panvicu a na oleji do mäkka orestujeme pripravenú zeleninu. Posolíme a okoreníme drvenou rascou (1-2 ČL), sladkou paprikou (1-2 ČL), štipľavou paprikou/čili (drvené, susené alebo čerstvé podľa chuti).

  3. 3

    Keď je zelenina mäkká pridáme uvarený bulgur, zcedenú fazuľu a zalejeme paradajkovým pretlakom. Ja osobne preferujem drvené paradajky.

  4. 4

    Privedieme do varu a potom necháme variť na miernom ohni 10-20 minút až dokým sa nevyparí voda.

    Vegetariánske čili s bulgurom - obrázok 4
  5. 5

    Servírujeme v miske, posypeme nastrúhaným syrom a podľa chuti/štipľavosti s bielym jogurtom. Dobrú chuť.

    Vegetariánske čili s bulgurom - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist