Zemiakový skladaný šalát

tinca - fotkatinca, 6. apríla 2014
Zemiakový skladaný šalát
Foto: tinca

Tento šalát ma vracia do detstva, často ho mamina robila. Ak sa vrátim 50 r.späť, tak vtedy nebol v móde majonézový šalát a tak gazdinky skúšali rôzne varianty. Pamätám sa, že aj neskôr na vianoce museli byť obidva, aby sa každému vyhovelo.

4-5
porcie
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 ks
1 ks
5 - 6 ks
Nálev:
5 PL
1 ks (citrón)
cca 400 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky /varný typ na šalát/ si uvaríme v šupke. Po vychladnutí pokrájame na pol-kolieska. Cibule prekrojíme napoly, nakrájame na lupienky a rozoberieme ich. Uhorky tiež nakrájame na tenké plátky.

  2. 2

    Pripravíme si nálev: cukor zalejeme limetkovou šťavou, doplníme na objem cca 400 ml studenou vodou a za občasného miešania necháme rozpustiť.

  3. 3

    A teraz ideme skladať, naspodok vrstva zemiakov, nato vrstva cibule, zase zemiaky, potom vrstva uhoriek , zemiaky atď, končíme vrstvou zemiakov. Jednotlivé vrstvy zemiakov mierne posolíme. Nakoniec zalejeme až povrch pripraveným nálevom. Ozdobíme a dáme vychladiť.

  4. 4

    Podávame k fašírkam /ako ja/, k vyprážanému filé, k nugetkám a pod. Dobrú chuť prajem! Najlepší je ten nálev, prejdú do ňho všetky chute, o ten bola vždy bitka.

    Zemiakový skladaný šalát - obrázok 4
  5. 5

    Šalát som robila k mäsovo-syrovým fašírkam pečeným v rúre, vyhýbam sa množstvu tuku a boli fajné.

    Zemiakový skladaný šalát - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tak takýto šalát som ešte ani neskladala, ani nejedla... veľmi sa mi páči :) 5* pre Teba milá @tinca aj za to, že si sa s receptom takto pekne podelila :)
1x tinca
až teraz som objavila tento tvoj recept, už aj si ho ukladám, v takejto podobe ho nepoznám a recept ma veľmi zaujal