Foto: tinca
Tento šalát ma vracia do detstva, často ho mamina robila. Ak sa vrátim 50 r.späť, tak vtedy nebol v móde majonézový šalát a tak Zobraziť celý popisTento šalát ma vracia do detstva, často ho mamina robila. Ak sa vrátim 50 r.späť, tak vtedy nebol v móde majonézový šalát a tak gazdinky skúšali rôzne varianty. Pamätám sa, že aj neskôr na vianoce museli byť obidva, aby sa každému vyhovelo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky /varný typ na šalát/ si uvaríme v šupke. Po vychladnutí pokrájame na pol-kolieska. Cibule prekrojíme napoly, nakrájame na lupienky a rozoberieme ich. Uhorky tiež nakrájame na tenké plátky.
- 2
Pripravíme si nálev: cukor zalejeme limetkovou šťavou, doplníme na objem cca 400 ml studenou vodou a za občasného miešania necháme rozpustiť.
- 3
A teraz ideme skladať, naspodok vrstva zemiakov, nato vrstva cibule, zase zemiaky, potom vrstva uhoriek , zemiaky atď, končíme vrstvou zemiakov. Jednotlivé vrstvy zemiakov mierne posolíme. Nakoniec zalejeme až povrch pripraveným nálevom. Ozdobíme a dáme vychladiť.
- 4
Podávame k fašírkam /ako ja/, k vyprážanému filé, k nugetkám a pod. Dobrú chuť prajem! Najlepší je ten nálev, prejdú do ňho všetky chute, o ten bola vždy bitka.
- 5
Šalát som robila k mäsovo-syrovým fašírkam pečeným v rúre, vyhýbam sa množstvu tuku a boli fajné.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pre ostatných - skutočne výborný a ľahký šalátik.
Výborný postup a krásne nafotené.