Foto: izabella929
Vynikajúce jedlo, ktoré lúbime veľmi.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Urobím si najprv z bryndzovú plnku do pirohov.Bryndzu,varené ošúpané a postrúhané zemiaky, maslo, vymiešam na nelepivú plnku.Z múky, soli a mlieka si urobím polotuhé cesto, ktoré vyvaľkám, vykájam tvoričom na pirohy kolieska, ktoré naplním bryndzovou plnkou a tvoričom spojím.Dám si zovrieť vodu do hrnca so štipkou soli a vyvarím v nej pirohy. Na rejničke si opražím na kocky pokrájanú slaninku, keď už pustí dostatok masti pridám aj pokrájanú cibuľku, opečiem do zlatova. Na tanier uložím pirohy, ktoré polejem masťou z výpeku slaninky a na vrch dám cibuľku so slaninou. Posypala som všetko pažítkou.
- 2
Podávala som s mliekom, ale možné je aj cmarom,zakysankou a kyslím mliekom, proste, kto čo má rád.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu