Rýchly šošovicový prívarok s vajíčkom namäkko fotorecept
Foto: kitchenguru
Suroviny
125 g |
|
1/2 ks veľký |
|
1/4 ks veľká |
|
3 veľké strúčiky |
|
2 ks |
|
3-5 ks |
|
3-5 ks |
|
1 PL |
|
80-100 ml |
|
80-100 ml |
|
1 PL |
|
1/2 PL |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Šošovicu prepláchneme vodou a vložíme do hrnca s čistou vodou, do ktorej pridáme celé nové a čierne korenie, bobkový list, cibuľu, zemiak, strúčiky cesnaku a lyžicu oleja. Nesolíme!
-
2
Keď sú cibuľa aj zemiaky mäkké, vyberieme bobkový list, korenie aj cibuľu a pridáme mlieko. Zľahka pomixujeme ručným mixérom zemiak :-) Pridáme majorán, ocot a soľ a varíme, kým sa chute spoja a odparí sa voda.
-
3
Ak je prívarok riedky zahustíme ho múkou alebo ďalším uvareným zemiakom (ja som nepotrebovala zahustiť múkou.) Podávame s namäkko uvareným vajíčkom.
Diskusia k receptu