Šošovicový prívarok
Šošovicový prívarok

Rýchly šošovicový prívarok s vajíčkom namäkko fotorecept

kitchenguru - bez fotkykitchenguru, 21. marca 2024
Rýchly šošovicový prívarok s vajíčkom namäkko (fotorecept)
Foto: kitchenguru

Suroviny

125 g
1/2 ks veľký
1/4 ks veľká
3 veľké strúčiky
2 ks
3-5 ks
3-5 ks
1 PL
80-100 ml
80-100 ml
1 PL
1/2 PL
1 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Šošovicu prepláchneme vodou a vložíme do hrnca s čistou vodou, do ktorej pridáme celé nové a čierne korenie, bobkový list, cibuľu, zemiak, strúčiky cesnaku a lyžicu oleja. Nesolíme!

    Rýchly šošovicový prívarok s vajíčkom namäkko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď sú cibuľa aj zemiaky mäkké, vyberieme bobkový list, korenie aj cibuľu a pridáme mlieko. Zľahka pomixujeme ručným mixérom zemiak :-) Pridáme majorán, ocot a soľ a varíme, kým sa chute spoja a odparí sa voda.

    Rýchly šošovicový prívarok s vajíčkom namäkko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ak je prívarok riedky zahustíme ho múkou alebo ďalším uvareným zemiakom (ja som nepotrebovala zahustiť múkou.) Podávame s namäkko uvareným vajíčkom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia