Nikdy som nejedla také kolekcie, aké robievala moja babička. Mali takú zvláštnu arómu. Dodnes neviem, čím to bolo. Recept na tú dobrotu vlastní aj Zobraziť celý popisNikdy som nejedla také kolekcie, aké robievala moja babička. Mali takú zvláštnu arómu. Dodnes neviem, čím to bolo. Recept na tú dobrotu vlastní aj moja mama, a na základe toho som aj ja vyrobila čokoládové ozdoby. No tie moje mi tak nechutia. :-(
30 minút
príprava
príprava
10 minút
na 100 °C
na 100 °C
Postup
-
1
Povaríme cukor kryštálový a vanilkový s vodou asi 10 minút. Pridáme maslo. Horúcu masu pridáme do ostatných (už pomiešaných) suchých surovín. Dobre vymiešame a vylejeme do formičiek.
Pamätám si, že do čokolády dávala BB puding a určite stužený pokrmový tuk (teraz Ceru, vtedy sme v obchode pýtali Cerez). Malo to charakteristickú chuť, myslím, že po tom tuku. Veľmi som ich nemusela (ale to čokoládu všeobecne, nielen domácu). ale keď nebolo iné, boli dobré.
my sme presne robievali s BB pudingom, mám pridaný aj recept
varecha.pravda.sk/recepty/domaca-vianocna-kolekcia-fotore...
@editamarkos
aj tieto by som niekedy vyskúšala :)
varecha.pravda.sk/recepty/vianocna-cokolada/11711-recept....