Rakúske knedlíčky

holub85 - bez fotkyholub85, 29. januára 2012
Rakúske knedlíčky
Foto: holub85

Bola nedeľa, čas obeda. V Rakúsku u našich priateľov sme ich jedli a odvtedy sa to u nás doma často varí.

4 - 6
porcie

Suroviny

7 ks
2 ks
1 ks celé
7 PL
2 poháre
2 PL




Postup

  1. 1

    Rožky nakrájame na kocky a necháme ich aspoň na noc tvrdnúť. Tvrdé rožky dáme do mlieka, aby vsiakli. Na panvici dáme trochu oleja a orestujeme nakrájanú cibuľu. Do rožkov pridáme orestovanú cibuľu, vajce, mletý muškátový orech, soľ, korenie a petržlenovú vňať. Všetko zmiešame, najlepšie rukou. Necháme ich stáť cca. 20 minút.

  2. 2

    K zmesi pridáme múku, všetko zmiešame, podľa hustoty cesta pridáme mlieko alebo múku. Tvarujeme guľky. Najlepšie, keď si ruky máčame vo vode, menej sa guľky lepia.

  3. 3

    Dáme ich vo vriacej osolenej vode variť asi 15 minút. Môžeme podávať k rôznym omáčkam, najlepšie k bravčovej krkovičke so sójovou a worcesterskou omáčkou.

Diskusia k receptu

dogagador
@holub85 : tie knedlicky su velkosti ako tenisove lopticky? vyzeraju bezva, urobim pri najblizsej prilezitosti
abend
jerica pridala ten istý recept ešte raz pod názvom Viedenská knedľa v bábovkovej forme. Takto pripravená knedľa nie je mazlavá, robím ju už iba podľa jericinho receptu .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia