Foto: holub85
Bola nedeľa, čas obeda. V Rakúsku u našich priateľov sme ich jedli a odvtedy sa to u nás doma často varí.
porcie
Postup
-
1
Rožky nakrájame na kocky a necháme ich aspoň na noc tvrdnúť. Tvrdé rožky dáme do mlieka, aby vsiakli. Na panvici dáme trochu oleja a orestujeme nakrájanú cibuľu. Do rožkov pridáme orestovanú cibuľu, vajce, mletý muškátový orech, soľ, korenie a petržlenovú vňať. Všetko zmiešame, najlepšie rukou. Necháme ich stáť cca. 20 minút.
- 2
K zmesi pridáme múku, všetko zmiešame, podľa hustoty cesta pridáme mlieko alebo múku. Tvarujeme guľky. Najlepšie, keď si ruky máčame vo vode, menej sa guľky lepia.
- 3
Dáme ich vo vriacej osolenej vode variť asi 15 minút. Môžeme podávať k rôznym omáčkam, najlepšie k bravčovej krkovičke so sójovou a worcesterskou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tu je podobny recept ,ktory pridala @jerica