Foto: hanina
Je chutná, zdravá a výživná. V neposlednej rade je jej výhodou, že ju pripravíme rýchlo.
Postup
-
1
Do hrnca dáva podľa potreby variť vodu / asi 1 a pol litra/. Kým zovrie pripravíme si masu na haluštičky./ závarku/ Slaninku pokrájame nadrobnučko, dáme rozpustiť - pridáme nakrájanú cibuľku. Popražíme do sklovita. Za stáleho miešania pridáme kocku droždia a miešame, kým sa nezrazí. Odstavíme z ohňa.
- 2
Pridáme rozotretý cesnak, majorán, 1 vajce, štipku vegety, strúhanku a vymiešame hustejšie cesto. Do horúcej vody hádžeme malé alebo väčšie haluštičky. Podľa chuti prisolíme. ak chceme polievku hustejšiu necháme dlhšie povrieť, aby sa niektoré haluštičky rozvarili.
- 3
Na tanier dáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vńať / alebo medvedí cesnak/ a zalejeme polievkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu