Zemiačky s kyslou kapustou a klobásou

evkalibka - bez fotkyevkalibka, 20. decembra 2010

Je to veľmi jednoduchý a sýty recept, varievala ho už moja stará mama. My sme ho s obľubou varievali na chate, dobre nám padol po celodennej lyžovačke. Teraz si ho navaríme keď máme chuť na dobrú domácu klobásku.

4
porcie
80 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg, malé
0,50 kg
0,50 kg
1 pár, údená
10 dkg
1 ks,väčšia

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvaríme si údenú krkovičku, klobásu,vyberieme a do tej istej vody dáme variť očistené malé zemiaky (celé). Kto si neodložil v jeseni, môže si dať variť aj väčšie, prekrojené na polovice. Keď sú uvarené asi tak na polovicu, pridáme kyslú kapustu.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme z masti (oleja), cibule a červenej papriky zápražku. Uvarené zemiaky scedíme, rozmiešame so zápražkou.Jedlo je hotové.

  3. 3

    Podávame s údeným mäsom a klobásou.

Diskusia k receptu

lorak40
Tak to to som jedával ako malý chlapec na hornej Orave.Aj teraz to občas konzumujem.
murgaska
Zobrala som sirecept,zbieram ako hobby kapustove recepty,ked mam party kazdy caka na prekvapenie z kapusty,moja oblubena je zapekana v trube,s kacacou mastou......MM

Zaujímavé video z archívu TV Varecha