Je to veľmi jednoduchý a sýty recept, varievala ho už moja stará mama. My sme ho s obľubou varievali na chate, dobre nám padol Zobraziť celý popisJe to veľmi jednoduchý a sýty recept, varievala ho už moja stará mama. My sme ho s obľubou varievali na chate, dobre nám padol po celodennej lyžovačke. Teraz si ho navaríme keď máme chuť na dobrú domácu klobásku.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme si údenú krkovičku, klobásu,vyberieme a do tej istej vody dáme variť očistené malé zemiaky (celé). Kto si neodložil v jeseni, môže si dať variť aj väčšie, prekrojené na polovice. Keď sú uvarené asi tak na polovicu, pridáme kyslú kapustu.
- 2
Medzitým si pripravíme z masti (oleja), cibule a červenej papriky zápražku. Uvarené zemiaky scedíme, rozmiešame so zápražkou.Jedlo je hotové.
- 3
Podávame s údeným mäsom a klobásou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu