Foto: martina34
Skúšam parný hrniec. Urobili sme si vianoce trošku skôr, nevedela som sa dočkať parného hrnca a zdravšieho varenia. No naoko zdravšieho, kým som nezistila, Zobraziť celý popisSkúšam parný hrniec. Urobili sme si vianoce trošku skôr, nevedela som sa dočkať parného hrnca a zdravšieho varenia. No naoko zdravšieho, kým som nezistila, že sa v ňom dajú robiť aj knedle a to tri naraz. To je paráda :-) ďakujem aj @evusik, za rady, keď som ich robila :-)
Suroviny
Knedľa: | |
700 g |
|
( 1 kocka ) |
|
1 čl |
|
podľa potreby teplá |
|
1/2 čl |
|
1 PL |
|
Mäsová roláda: | |
400 g |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
|
|
varené |
|
čerstvá |
|
|
|
čerstvá |
|
+ petržlenová vňaťka |
|
Omáčka: | |
3 PL |
|
1 čl |
|
1 kelínok |
|
1/2 litra |
|
štipka |
|
štipka |
|
200 g |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Knedle: Urobíme si kvások z droždia, teplej vody, cukru. Zatiaľ kým kvások podkysne, pripravíme si kysku, na spodok misky si vylejeme kvások, pridáme preosiatu múku, soľ, teplú vodu cca 2 dcl a trošku oleja, miesime a ak je cesto husté, pridáme ešte vodu. Vymiesené cesto necháme cca 20 minút kysnúť. Potom ho vyberieme a na pomúčenej podložke vytvarujeme 3 knedle. Dáme ich do paráčiku na 20 minút. Neviem ako vám, ale mne sa prichytili na spodok, tak keď som ich robila druhýkrát, trochu som dno nádobky potrela olejom. Potom to bolo super.
-
2
Mäsové roládky: robila som ich podobne ako @evusik, tiež som použila potravinársku fóliu, na ňu som si rozložila kuracie prsia, ktoré som si poupravovala rozrezaním hrubších častí, osolila, okorenila, dala šunku, hranolčeky tofu, ktoré som pokvapkala sójovou omáčkou, hranolčeky mrkvy, papriku, do druhých vajíčko, mrkvu, papriku, petržlenovú vňaťku... množstvá som nepísala, lebo fakt záleží od fantázie... zatočila som ich a v paráru som ich naparovala cca 20 minút. Stačilo im.
-
3
Potom som ich rozbalila, nechala vytiecť prebytočnú šťavu, trochu z nej som si dala na pekáčik a šupla do vyhriatej rúry na 10 minút, pred tým som ich poprášila grilovacím korením.
-
4
Omáčka: Do hrnca som si dala olej a múku, urobila som zápražku, ktorú som zaliala mliekom a smotanou na varenie, pridala som kelové ružičky, horčicu, soľ a koreniny. Keď sa kel uvaril, omáčka bola hotová. Varil sa cca 15 minút.
Či by som si zvykla? No neviem neviem.Ale tvoj recept sa mi páči.
podobne roladky robievam aj ja, aj parenu knedlu a aby sa mi neprichytila na dno nadoby a ani som ju nemusela olejovat pouzivam papier na pecenie, ked je knnedla hotova, papier jednoducho vyhodim a mam menej prace s umyvanim nadobky, papier pouzivam aj ked parim rybu,
Aj ja sa teším, že si sem dala fajn recept. Vyskúšam.
Aj ja som pracovala s tvojou menovkyňou Dankou. Bola vydatá. Možno tvoja rodinka.