
Olive ascolane
Vyborna dobrotka v slovenskej kuchyni nie velmi znama ale zarucene ocari jej chut dokonca aj hosti ktory...

Pečený kohút alebo sliepka na jablkách a cesnaku
Ak máte radi netradičné chute, vyskúšajte tento nový recept. Pečené jablká so škoricou a pečený...

Višňové dužiny
Višnňvé dužiny robievala maja mama a piekla s nimi fantastické buchty, alebo šatôčky.

Zemiakové tortičky
Môžu sa použiť, ako samostatné jedlo s kyslým mliekom, zakysankou atd, alebo ako príloha k jednoduchému mäsku...

Lyžicový koláč na plech
Všetky suroviny na cesto spolu vymiešame. Do cesta môžeme pridať kakao.

Slimáčiky
Tento recept je velmi jednoduchy a velmi lacny. Trva trosku dlhsie, ale cvikom ho urobite...

Hovädzí steak s cibuľou
Mäso nakrájané na rezne umyjeme, osušíme, posolíme, pokoreníme, opečieme sprudka, potom stiahneme...

Lilinkina pečená kuracinka a štyridsať garlicov - strúčikov cesnaku
Pred pár mesiacmi som sledoval reláciu Good Eats, kde Alton Brown prezentoval tento rcp. Neskôr...

Bomba - Malinovo-čokoládová zálievka Panna Cotta
Dezert zo Savojska s mnohými variáciami. Najlepšie sa mi osvedčil pokus malinovo-čokoládovej zálievky - kyslo-sladké - proste...

Mungo fazuľky v exotickej paradajkovej omáčke s jazmínovou ryžou
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Ak vám doma postáva balík s mungo fazuľkami a dochádzajú vám nápady, ako ich využiť, pripravte si tento chutný recept...

Pitta di patate - Zemiaková pitta
Ide o recept je typický pre talianske mesto Salento, ktoré sa nachádza v regióne Apúlia. Etymologický...

Mexické Ceviche
Nadrobno nakrájanú rybu prelejeme šťavou z limetiek alebo citróna, pridáme všetky ostatné prísady (okrem červenej...

Cestoviny s mangoldom
Mangold je všestranne použiteľná zelenina. Listy môžeme použiť na šaláty, polievky, prílohy, hlavné jedlá....

Kvašničkový prívarok s volským okom a varenými zemiakmi
Pri nedeľnej prechádzke sme na lúke nazbierali šťaveľové listy, po našom "kvašničky". Možno sa mnohí...

Talianske rizoto s Goody Foody gyros/kebab
Vegánske Goody Foody gyros sme použili do talianskeho rizota.

Baranina na majoráne
Baraninu odblaníme, umyjeme a nakrájame na kocky. Na oleji speníme jemne nakrájanú cibuľu, pridáme...

Floydove turecké kurča
Ak ste videli v telke variť pána Keitha Floyda, zaradili ste sa iba do dvoch skupín...

Výdatné raňajky
Tieto raňajky pripravujem viac menej len cez víkendy kvôli cibuľke. No rodinka si na nich veľmi...

Zabudnutý puding
Je to slávny puding, ktorý opäť preslávil Richard Sax. Je to akýsi typ torty...

Vegetariánska ihla
Toto jedlo som ochutnala v jednej reštaurácii pod hradom Krásna Hôrka. Na inšpiráciu ho ponúkam všetkým,...

Zemiakovo-škvarkové placky
. topila som nedávno v pekárničke slaninu na skúšku. takže boli škvarky a trebalo dačo...

Jednoduchá pražená čínska ryža
Olej dáme na panvicu a rozžeravíme. Pridáme ryžu a opečieme podľa chuti.

Nivový kapor
Plátky umytého, vykosteného pokrájaného kapra osoľte, obaľte v hladkej múke, vajci a z oboch...

Zapekané filé s bylinkami
Bylinky umyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba,...

Veľký šalát malého Cézara
Nedeľné popoludnie, blíži sa večera. Čo urobiť? Človek nie je ani tak hladný, ale...

Lussekatter
Typicky svedsky safranovy kolacik, ktory sa jedava iba 13. decembra na Luciu (potajme sa vyjeda stale) :)

Vínová torta
Tento recept poznám aspoň 30 rokov. Mám ho od svadobnej kuchárky, ktorá žiaľ už nie je...