
Domáci jahodový džem s trstinovým cukrom a škoricou
Recept na jahodový džem s nižším obsahom pridaného trstinového cukru a cejlónskou škoricou. Bez umelých konzervantov,...

Veľkonočný kysnutý veniec
Do preosiatej múky pridáme sušené droždie, zmäknuté maslo, vajce, mlieko, olej, cukor...

Šalátová polievka
Pôvodný zámer bol kelová polievka. Tak ako mnoho vecí, aj tento recept vznikol omylom, ...
Vianočný ryžový puding
Sladký dezert inšpirovaný Áziou - je skvelý počas celého roka, ale v čase Vianoc je kokosovo-škoricová...

Syrový šalát
Tento syrový šalát sa teší v mojom okolí všeobecnej obľube, dokonca aj stravníci, ktorí Nivu...

Indonézska marináda
... tento recept mám od svojho svokra z Indonezsie , u nás sa často marináduje,...

Teplý fazuľkový šalát so slaninou
...a keď z technologického postupu vynecháte slaninu, bude to vzápätí opäť jedno z pôstnych resp. vegetariánskych jedál....

Ovocno-jogurtový pohár
Dobré ako osviežujúci olovrant alebo občerstvenie pre menšiu návštevu :)
Cibuľové bhaji s mangom
Veľmi zaujímavý snack, snáď až neuveriteľná kombinácia cibule a manga, spolu s pestrou paletou indických...

Jahodová omáčka s medovkovým tvarohom
Jedna inšpirácia od skvelých českých kuchárov - Kluci v akci.

Marhuľový džem
Marhuľová sezóna je naplno rozbehnutá. Už ste robili džem?

Cestoviny s pórkovou omáčkou
Pór umyjeme a nakrájame na prúžky. Na panvici rozpustíme kúsok masla, pridáme pór. Chvíľu...

Vegánska tekvicovo-perníková žemľovka
Výborná žemľovka jednoduchá na prípravu, vhodná aj pre alergikov na vajcia. Ak máte radi sladké...

Slané tvarohové rolky
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto a rozdelíme ho na 8 dielov. Každý diel rozvaľkáme na dlhý...

Zemiakové korýtka s bryndzou
Surové zemiaky v šupke dobre umyjeme, prerežeme po dĺžke, vnútro vydlabeme a upečieme.

Hubové kyselo s mliekom
Recept pochádza s Krkonôš, robievala ju babka môjho manžela. Ocení sa hlavne v lete, pretože je...

Lasagnové závitky
V osolenej vode s PL oleja uvaríme lasagne. Uvarené lasagne vložíme do misy so studenou vodou....

Zimný kapustový šalát
Očistenú bielu aj červenú kapustu pokrájame na jemné rezance. Pór pokrájame na tenké kolieska, reďkovky...

Hliva s chrenom
Máme radi rýchle recepty a chutné, ochutnajte.

Koláč s klobásou
Je to netradičný koláč. Vhodní pre návštevy. Obsahuje klobásu a cibuľu. A je mierne...

Zemiakový šalát so strukmi z cukrového hrášku
Struky, zemiaky, papriku a paradajky nakrájame na kúsky, šaláty umyjeme, necháme odkvapkať a...

Hovädzie rezne s hubami v alobale
keď nenapíšem odkiaľ ho mám tak pochádza od mojej neb. maminy.

Jahodové pohladenie
Keď pripravim tento mučnik tak vždy sa mi z neho neujde . Je to naozaj pohladenie, ktore...

Pečienková nátierka
Táto nátierka sa hodí vždy a všade:-)Je výborná a u nás má velký úspech... :-)Dobrú chuť....

Chlebík od Ikušky
Chleba pečiem dávno pradávno, ale tento nám chutil veľmi, asi preto že je od mojej dcéry, ďakujem....

Vianočné pečivo s orechami a hrozienkami
Cesto pripravím zmiešaním všetkých uvedených surovín, najprv suché a následne i mokré potraviny. Vymiesené cesto...

Jahňacie závitky s polentou a hubovým ragú
Jahňací pupok osolíme, okoreníme, potrieme rozotreným cesnakom a posekaným rozmarínom.

Murgh Tikka (predjedlo z kurčaťa)
V receptoch kuchýň Indie sa často stretnete s pojmom garam masala. Nie je to nič tajomné, je to vlastne zmes korenín, mierne opražená, aby sa zvýraznila ich chuť, a pomletá na prášok....