
Pištova paštéta
Túto paštétu robí už roky môj ujo a je to najlepšia paštéta akú som jedla

Hot-dog lángoš
Toto naše obľúbené jedlo robievam hlavne počas leta, lebo vtedy je na záhrade veľa skvelej zeleninky...

Terinky z mozzarelly a paradajok
Želatínu necháme napučať v studenej vode. Do jednej nádoby vložíme mozzarellu, časť smotany, soľ,...

Zemiaky v pivnom cestíčku
Najprv si pripravíme hladké cestíčko z múky, vajca, piva a soli. Zemiaky olúpeme, ...

Ispanakli pogaca - špenátové taštičky
Receptom ma inšpiroval časopis FOOD . Chcela som urobiť niečo slané, rýchle a zároveň chutné...

Domáca šunka s medom a mletou paprikou
Čo vám napíšem - fantázia, ktorá sa oplatí urobiť a ochutnať. Verte, potom to...

Slané pečivo s plesňovým syrom
Plesňový syr nastrúhame na hrubom strúhadle. Takto ho do cesta lepšie vpracujeme.

Slané syrové hviezdičky
Tieto hviezdičky robievam pravidelne každý rok na Silvestra, ale samozrejme si ich môžete upiecť hocikedy, keď budete mať chuť na slanú maškrtu....

Prerobený sójový austrálsky rezeň
Recept je od MUDr. Bukovského, z knihy Recepty na fajn časy - Austrálsky horčicový rezeň,...

Teľacie mäso so zeleninovými špagetami
Mäso nakrájame na väčšie kocky a zo všetkých strán na oleji opečieme. Osolíme, prikryjeme pokrievkou...

Sýrové kostky obalené kari a česnekem
Fantasticky jednoduchá a rychlá chuťovka, kterou jsme dělávali hluboko v minulém století z obyčejného eidamu...

Paprikovo-uhorkový šalát s červenou cibuľou a ovčím syrom
V tejto horúčave sme mali chuť na niečo ľahkého a osviežujúceho. Spravila som paprikovo- uhorkový šalát s...

Zeleninový švédsky koláč od svokry
Tento recept som dostala od svokry zo Svedska. Je to idealne lahke, zeleninove jedlo ktore...

Losos so zeleným korením
Ve velké pánvi či kastrolu rozpustíme máslo, přidáme cibulky či šalotky nakrájené najemno a smažíme na...

Vanilkové rožteky
Maslo s ostatnými surovinami spracujeme na pevné cesto, ktoré necháme niekoľko hodín v chlade.

Kuracie prsia na sherry omáčke
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Hovädzí guláš Tatuš z paneláka
Náš dedko Tatuš by bol 9. októbra oslávil 125. ročné narodeniny. Na svojom rodnom Šariši patril medzi vychýrených silákov, no ale aj v kuchyni sa rád a hlavne chutne obracal....

Vajce Monte Carlo
Toto slávnostné predjedlo pochádza z receptov slávného českého šéfkuchára Viléma Vrabca.

Hríbové rizoto s fazuľkou
Zbožňujem rizoto, ale keďže ide o jednoduché jedlo zatiaľ som žiaden recept nepridala. Tento mi...

Zemiakové šúľance s čučoriedkovou omáčkou
Zemiakové šúľance asi poznáme skoro všetci najmä s makom alebo orechami. Vyskúšajte aj kombináciu s ovocnou...

Jaternica so zemiakovou kašou
Jaternicu veľmi pomaličky opečieme na masti a len ju prehrejeme.

Syrové slimáčiky
tento recept mam od svojej tety a máme ho všetci velmi radi. Robievam ho na oslavy,...

Rebarborové tiramisu
Priateľka mi dala rebarboru, po dlhom hľadaní receptu som zvolila tradíciu s obmenou.

Variácia na sendvič Coronation chicken
Recept na Coronation chicken (v preklade korunovačné kura) vznikol v roku 1953 pri príležitosti korunovácie Alžbety II....

Pizza s mozarellou a datlovými paradajkami
K dnešnej šošovicovej polievke som spravila miesto II. chodu tento slaný koláč, po návrhu @methi...

Jablková plnka v sliepke
Chcem vás vopred upozorniť , že základnou myšlienkou tejto „práce“ bolo : humorne spracovať zadanie na...

Jablkový koláč
Dostala som jablká a šiel mi na chuť jablkový koláč tak som sa trochu pohrala.