Medová roláda

olinka12 - fotkaolinka12, 14. decembra 2009

Recept mám už asi 30rokov z časopisu slovenka, ktorý som odoberala. Rýchla príprava nechýba ani na jedny sviatky.

60 minút
príprava

Suroviny

250 g
150 g
100 g
30 g
1 mokka šálka
150 g
1 ks
100 g
50 g
100 g




Postup

  1. 1

    Keksy zomelieme na orechovom mlynčeku pridáme práškový cukor, med, kakao a čiernu kávu. Masu zmiesime odložíme trošku na chladné miesto.

  2. 2

    Biele cesto zmiesime z masla, vanilkového cukoru, práškového cukoru, 50g medu a kokosovéj múčky.

  3. 3

    Tmavé cesto rozvaľkáme na pocukrovanéj doske potrieme bielou plnkou a zrolujeme do rolády.

Diskusia k receptu

jozka2
urcite je tento kolacik aj dobry,len mas vsetko spolu napisane,je napisane na biele cesto a potom tmave cesto potrieme bielou plnkou,to tzv.svetle cesto je vlastne svetla plnka-na inu plnku niet ingr.
olinka12
jozka2 ja si myslím,že je to dosť jasne napísané spravím tmavé cesto, ktoré je v chlade potom biele to nemusí byť v chlade aby sa dobre rozotrelo. Tmavé rozvaľkám a natriem bielim .... zrolovať a hotovo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia