Cappuccino rezy s jahodami fotorecept
Foto: olinecka
Určite sa oplatí upiecť túto dobrotu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
5 PL |
|
1 ČL |
|
Na vrch korpusu: | |
(alebo lekvár) |
|
podľa potreby (alebo čerstvé jahody) |
|
Plnka: | |
750-800 ml |
|
3 bal. (v prášku) |
|
5-6 PL |
|
3 PL (v prášku) |
|
500-600 ml (16-18 %) |
|
Jahodová šľahačka: | |
300-400 ml |
|
1 bal. |
|
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Postupne po lyžiciach vmiešame olej a nakoniec na malých otáčkach mixéra zašľaháme preosiatu múku s práškom do pečiva. Plech (25x35 cm) vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto.
-
3
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút. Po upečení korpus necháme vychladnúť, odstránime papier na pečenie, vrch korpusu upravíme a potrieme džemom alebo lekvárom.
-
4
Rozložíme jahody.
-
5
Suroviny na plnku.
-
6
V časti mlieka rozhabarkujeme pudingový prášok. Zvyšok mlieka dáme variť s cukrom. Po zovretí vlejeme rozmiešaný puding v prášku a uvaríme hustý puding. Za horúca vmiešame kyslú smotanu, v ktorej rozmiešame cappuccino prášok. Plnku mixérom premixujeme.
-
7
Plnku rozotrieme na jahody. Smotanu na šľahanie so Smetafixom a zopár jahodami vyšľaháme dotuha a rozotrieme na plnku. Uhladíme a zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
-
8
Pred podávaním pokrájame úhľadné rezy... Dobrú chuť.
-
9
Pre oslávenca k meninám...
Diskusia k receptu