Orechové špirálky

alalea - fotkaalalea, 14. decembra 2011
Orechové špirálky
Foto: alalea

Tento recept ma zaujal najmä vizážou. Je jednoduchý, ale krásne ukáže na podnosoch, rozhodne nový nápad pre oživenie. Pochádza z knižky jednej tradičnej rakúskej Zobraziť celý popisTento recept ma zaujal najmä vizážou. Je jednoduchý, ale krásne ukáže na podnosoch, rozhodne nový nápad pre oživenie. Pochádza z knižky jednej tradičnej rakúskej cukrárne.

100
porcií
90 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
150 g
160 g
400 g
1 ks
20 g
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Suroviny vymiesime rukami do pevného bochníka a necháme stáť aspoň hodinu. Vyvaľlkáme na hrúbku cca 3mm a vykrajujeme kolieska.

  2. 2

    Upečené kolieska necháme vychladnúť, pripravíme si polevu z bielkov, citrónovej šťavy a cukru (klasickú, ako na medovníky) a na vychladnuté kolieska kreslíme špirály. Keď poleva zaschne, vyplníme prázdny priestor na kolieskach ríbezľovým džemom. Nechala som ich odstáť do nasledujúceho dňa, džem krásne zaschol a výsledok je rozhodne zaujímavý. :)

Diskusia k receptu

tatranka
Veľmi pekný koláčik aj a vzľad.Dodekoruje tácku na ktorej sú takéto koláčiky.Ukladám do KK.
lia66
Mňam, vyzerajú božsky!!!...ukladám, určite sú chutné!
alalea
dakujem za privitanie :) naozaj su velmi chutne, popravde, nastastie som poslala uz aj mamine, lebo tam budeme sviatkovat, pretoze u nas nezostal ani jeden kusok :)))))))))
ria389
recept vyzerá krásne,vyskúšam a ukladám do k.k.
marikafil
Sú krásne, len si chcem overiť - naozaj tam ide len 15 gramov orechov? V toľkej múke sa stratia...
alalea
jasne, ospravedlnujem sa, ma tam byt 150, nie 15 :) opravene a dakujem za upozornenie
evanaaa
@Alalea , pekné, chválim, a vítam ťa v " našej rodine ", tvoju dcérku som už pochválila predtým. Ešte sa pýtam - ten džem si vytláčala cez kornútik do tých medzier?
alalea
ano, mam take silikonove "pero", takze tym som vytlacila aj bielkovu polevu, aj dzem